The Stepfather (2009)

Fatih Varlık
2

Michael askeri okuldan döndükten sonra uzun yıllardır dul olan annesinin yeni bir erkek arkadaş (David) edindiğini öğrenir.Kahramanımız bu fikre pek sıcak bakmasa da,kız arkadaşı Kelly'nin annesinin ilişkisinin iyi gittiğini söylemesi ile yumuşamaya başlar.David de kısa sürede Michael'in sempatisini kazanmaya başlamıştır.Lakin zaman ilerledikçe yeni baba adayıyla ilgili bazı tuhaflıklar sezmeye başlayan Michael,bakalım annesi ve ailesinin mutluluğu için elinden geleni yapabilecek midir?
Bir anda hem kendisinin hem de ailesinin hayatına giren David'in geçmişte neler yaptığını ve nerelerde yaşadığını öğrenmeye çalışan kahramanımız,başlarda bu fikre karşı olan Kelly'nin de desteğini alarak araştırmalarını sıklaştırmaya başlamıştır.Annesinin David'e olan sonsuz güveni nedeniyle epey sorun yaşayan Michael zamanla inandırıcılığını yitirerek annesine karşı iyi niyetini ispatlamak için daha fazla çaba harcamak zorunda kalacaktır.
Çok geçmeden David'in anlattığı hikayede bazı açıklar bulmaya başlayan Michael,yakın çevresinde David'e inanmayan bazı dostlarınında ansızın ortadan kaybolması ile başlarının büyük tehlikede olduğunu fark edecektir.Ailesini koruyabilmek için tüm gemileri yakmayı göze alan kahramanımız,en başından beri hissettiği gibi David'in bilinmeyen yüzünü ortaya çıkarmaya kararlıdır.Son çeyrekle birlikte giderek tırmanan gerilim,oyunculuğunda iyi olmasıyla beraber sürükleyici,izlemenizi tavsiye edebileceğim bir yapıma dönüşüyor.

İyi;Oyunculuk,gerilim düzeyi,akıcı kurgu.
Kötü;Bu konsepte benzer yapımlar olduğunu söyleyebilirim.O nedenle bazı klişeler yok değil. 
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

2Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. Bu konsepteki diger filmler neler oldugunu yazabilir misin ,bu filmi gerçekten çok beğendim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Domestic Disturbance (2001) ve Disturbia (2007) filmlerine de göz atabilirsiniz.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!