The Christmas Tale (Cuento de navidad) (2005)

Fatih Varlık
0
The Christmas Tale (Cuento de navidad)
Yıl 1985,walkmanlerin en popüler olduğu dönemlerde Koldo, Peti, Tito, Eugenio ve Moni isimli beş yakın arkadaş sabah akşam izlemeye doyamadıkları "Zombie Invasion" filmini bilmem kaçıncı kez tekrar izledikten sonra bisikletleriyle ormana doğru yola çıkarlar.Bu sırada Moni ağaçların arasındaki bir kuyuya düşmüş,üzerinde noel baba kıyafeti olan bir kadın görür.Hemen arkadaşlarına haber veren Moni,tek başlarına kuyudan çıkaramayacaklarını düşündükleri kadına yardım edebilmek için polis merkezine gitmeye karar verirler.
Zor durumda olduğunu düşündükleri kadın için yardım istemeye niyetlenen kahramanlarımız,gazetede noel baba kıyafetli kadının resimlerini görürler.Rebeca Expósito oldukça tehlikeli bir hırsızdır ve yanında iki milyon peso ile yakın zamanda firar etmiştir.İşin içine paranın girmesi ile Rebeca'yı polise teslim etmek yerine kuyunun ağzını ağaçlarla kapatıp,onu aç bırakarak ölmesini tercih eden kahramanlarımız böylece parayı da aralarından bölüşebilecektir.Ancak hesaba katmadıkları şey Peti ve Eugenio'nın kendilerinden habersiz tıpkı Zombie Invasion filminde gördükleri gibi Rebecca'yı zombiye dönüştürecek voodoo ayini düzenlemeleridir.
Günün birinde yeniden Rebeca'nın öldüğünü umarak parayı almak için ormanın yolunu tutan kahramanlarımız,kuyunun boş olduğunu göreceklerdir.Panikleyerek birbirlerini suçlamaya başladıkları anda ise Rebeca'nın zombi benzeri şekilde elinde bir balta ile karşılarında belirdiğini fark edeceklerdir.Hemen koşarak uzaklaşmaya çalışan gençler hep birlikte bir lunaparka sığınacaklardır.Ancak zombi halen peşlerindedir ve onu yok etmek istiyorlarsa aynen filmde izledikleri gibi yaşayan ölüyü gözünden yaralayarak siyah sıvının akmasını beklemelidirler.


İyi;Özellikle 80lerde çocukluğunu yaşayanlar için tam bir nostalji.Çocuk gözüyle iyi-kötü ayrımının sorgulandığı sürükleyici bir film.6 Films to Keep You Awake serisinin başarılı yapımlarından biri.Bu filmi severler için Stephen King uyarlaması olan Stand By Me (1986) da izlemelerini tavsiye ederim.
Kötü;Son çeyrek daha farklı olabilirdi.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!