To Let (Para entrar a vivir) (2006)

Fatih Varlık
0
To Let (Para entrar a vivir) (2006)
Mario ve hamile sevgilisi Clara yeni bir eve taşınma arifesindedir.Oturdukları evlerini satan kahramanlarımız onbeş gün içerisinde yeni bir daire kiralamak zorundadır.Tam iklimiz arayışlarını sıklaştırmışken,Mario'nun e-posta kutusuna gelen cezb edici  kiralık daire ilanı,kahramanımızın eşinin elinden tuttuğu gibi kiralık evi görmeye gitmesine neden olacaktır.
Şehrin epey dışındaki sosyal yaşamdan kopuk olan apartmana ulaşan kahramanlarımız, Clara'nın biz nerelere geldik gibisinden tavırları sonrasında geri dönmeyi düşünürler.Lakin bir anda ev sahibinin(Portera) karşılarında belirmesi ile evi görmeye ikna olan genç çiftimiz,gönülsüz şekilde odaları gezmeye başlarlar. Ev sahibinin gereğinden fazla yardım sever tavırları ve evi tutmaları yönündeki ikna edici hareketleriyle Mario'nun etki altında kaldığını düşünmeye başlayan Clara,bir an önce nezaketle Portera'nın teklifini ret ederek apartmandan ayrılma niyetindedir.
Zaman ilerledikçe Portera'nın kendilerine ait bazı özel bilgilere sahip olduğunu fark eden Clara,Mairo'nun da ansızın ortadan kaybolması ile koca apartman içerisinde hamile başına yalnız kalmıştır.Daha ilk dakikadan Portera ile yıldızları barışmayan Clara bir şeylerin ters gittiğini hissetmektedir.Ev sahibini ekerek daireleri keşfe çıkan kahramanımız çok geçmeden apartmanda yalnız olmadığını,banyoda elleri kolları bağlı şekilde dehşete kapılmış bir bayan olduğunu görecektir.Acaba burada neler dönmektedir?Gizemli ev sahibi Portera'nın asıl amacı nedir?

İyi;Apartmandaki atmosfer gerçekten başarılı.Oyunculuk ve son çeyrekte tırmanan gerilim benden geçer not aldı diyebilirim.Zaten Jaume Balagueró imzalı filmden de aksi bir şey beklenemezdi.Yönetmenin diğer korku-gerilim eksenli başarılı yapımları da göz atabilirsiniz.Los sin nombre (1999),Darkness (2002),Fragile (2005),Rec (2007),Rec 2 (2009).
Kötü;Final daha farklı kurgulansa film bir üst seviyeye ulaşabilirdi.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!