Dog Soldiers (2002)

Fatih Varlık
0
Dog Soldiers (2002)
Rutin bir tatbikat gereği olarak iskoçya'nın kuzeyindeki sosyal yaşamdan izole bir alana helikopter ile bırakılan ufak bir tim çevreyi keşfe koyulmuştur.Zira karşı tarafta özel kuvvetler vardır ve onlara karşı kendilerini ispatlama çabasındadırlar.Havanın kararması ile kamp kuran askerler hunharca katledilmiş bazı hayvan cesetleri ile karşılaşırlar.Artık çekinmeleri gereken tek şey özel kuvvetler değildir.Başları beladadır,etrafta ölüm saçan insanlık dışı tuhaf yaratıklar boy göstermektedir.
Çavuşun emirleri doğrultusunda organize olarak olan biteni anlamaya çalışan kahramanlarımız yakınlardan atılan bir işaret fişeği sonrasında soluğu orada alırlar.Orman kan gölüne dönmüştür,her yerde katledilen insanların uzuvları ve etrafa saçılan organları yer almaktadır.Olayın şaşkınlığı yaşayan timimiz bir anda ortaya çıkan özel kuvvetlerin  komutanı olan yüzbaşı Ryan'ın söyledikleri sonrasında dehşete kapılırlar.Yüzbaşı Ryan koca ekipten tek sağ kalandır ve ağır şekilde yaralanmıştır.Dahası bunu yapan insan-köpek karışımı tuhaf yaratıklardır.İnsansı şekilde düşünebilen aynı zamanda hayvani olarak özel güçlere sahip olan bu canlılar ormanın gerçek efendileridir ve yabancılara karşı hiç de hoşgörülü değildirler.
Köpek askerlerin saldırıya geçmesinin akabinde güç bela Megan isimli bir zoologun yardımlarına yetişmesi ile ormandan kurtulan kahramanlarımız,ufak bir kasabaya sığınırlar.Lakin yolunda gitmeyen bir şeyler vardır.Zira etrafta hiç kimse olmadığı gibi kasabaya ölüm sessizliği hakimdir.Gözlerine kestirdikleri bir eve korunak olarak yerleşen askerler,kapı ve pencereleri sıkı sıkıya kilitlemekle uğraşırlar.Hayatta kalmak için yeni bir plana ihtiyacı olan kahramanlarımız güneş doğana kadar burayı savunmalıdır.Bu arada köpek askerler halen peşlerindedir ve ilk fırsatta saldırıya geçeceklerdir.

İyi;Eğlenceli absürt bir yapım.Bu filmi sevenler benzer tarzda olan,yine İngiliz yapımı Dog House (2009) ve Wilderness (2006) de izleyebilirler. Kötü;Filmin kalitesine göre süresinin uzun olduğunu söylenebilir.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!