End of the Line (2007)

Fatih Varlık
3
Hak ettiği ilginin epey altında kalmış başarılı gerilim yapımlarından biri olan "End of the Line (2007)" gerek sürükleyici kurgusu gerekse paranoyalarla dolu kafa kurcalayan mistik atmosferi ile izlemenizi şiddetle tavsiye ettiğim korku-gerilim filmi alternatiflerinden biri.Filmin kısa özeti ise;Karen isimli psikiyatri servisinde çalışan genç bir hemşirenin gece yarısı son metro seferine binmesi ile yaşanacaklar şeklinde...
İstasyonda Mike isimli biriyle tanışan Karen,onunla beraber perona yanaşan metroya biner.Ancak çok geçmeden karanlık tünelin ortasında metronun sebepsiz yere durması ile panikleyen kahramanımız olan bitene anlam kazandırma çabasındadır.Bu sırada ışıklarında kesilmesi ile iyice telaşlanan Karen en nihayetinde birinin "acil iniş" butonuna bastığının anons edilmesi ile rahatlar.Ancak bir şeylerin yolunda gitmediği çok açıktır.Zira kompartımanda tek başına kalan kahramanımız,tünelden gelen garip sesler sonrasında Mike ve yaşlı bir kadınında yanına gelmesi ile derin bir nefes alır.Bu sırada tuhaf tavırlar sergileyen ve gereksiz yere dini söylemlerde bulunan yaşlı bayan bir çağrı cihazı vasıtasıyla birilerinden mesaj alır.
Metroda benzer çağrı cihazı ile mesaj alanların sayısı epey fazladır ve gelen mesaj sonrasında hepsi saldırganlaşmaya başlamıştır.Karen,Mike ve bir grup hayatta kalan insanın da aralarına katılmaları ile metro tünelleri arasındaki bir güvenlik noktasına ulaşan kafilemiz,ne telefonlarla ne de telsizlerle neler olup bittiğini öğrenemezler.Dahası tv yayınları da bir şekilde kopmuştur.Dış dünyada bir şeyler olmaktadır ve normal görünüşlü insanlar gelen mesaj sonrasında dini fanatiklere dönüşerek,kendileri ile benzer düşünceye sahip olmayan diğerlerini "kurtarmak" adı altında vahşice öldürmektedir.Peki ama dışarıda neler olmaktadır?Bu kıyamet olabilir mi?

İyi;Baştan sona gerilim yüklü oldukça başarılı bulduğum;hem kurgu hemde atmosfer olarak izlemenizi tavsiye edebileceğim yapımlardan biri.Soundtrackler oldukça iyi.Tuhaf finali ise ilgi çekici.
Kötü;Bazı sahnelerin üzerinde biraz daha durulsa,efektler daha inandırıcı olsa çok daha başarılı bir şeyler ortaya çıkabilirdi.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

3Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. Ben bu filmi bulamıyorum indirmeden izlemek istiyorum ama yok.

    YanıtlaSil
  2. Üzgünüm yasadışı film izleme sitesi öneremem.Ama filmi bir şekilde edinebilirsen mutlaka izlemeni tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  3. Arıyorum dünden beri yok :)

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!