Joy Ride 2: Dead Ahead (2008)

Fatih Varlık
0
Joy Ride 2: Dead Ahead (2008)
Melissa ve yakın zamanda evleneceği erkek arkadaşı Bobby Las Vegas'a gidip bekarlığa feda partisi yapmayı planlarlar.Melissa'nın baş belası kız kardeşi Kayla'da partiye dahil olur.Kayla sorumsuz,asi ruhlu ve ablası olmadan hiç bir halt beceremeyen problemli bir kızdır.Bu arada Kayla ablası ve müstakbel eniştesine büyük bir sürpriz hazırlamıştır.İnternette tanıştığı hippi görünüşlü bir elemanı(Nik) onlarla Las Vegas'a gelmesi için davet etmiştir.Nik pratik zekaya sahip,esprili,eğlenceli birisidir.Ancak o da aynen Kayla gibi sorumsuz ve hayatı uçlarda yaşayan,Bobby'ye tamamen tezat bir karakterdir.Bobby her ne kadar Nik'in aralarına katılmasından huzursuz olsa da,Melissa'nın ısrarları ve kız kardeşinin de eğlenmeye hakkı olduğunu söylemesi ile ikna olur.
Yolculuklarına bütün hızlarıyla devam eden gençler,Nik'in önerisi üzerine Las Vegas'a giden daha kestirme olan alternatif yola saparlar.Ancak bu kararları çok geçmeden başlarına dert olacaktır.Kahramanlarımız arabası arızalanır ve çevrede de in cin top oynamaktadır hani.Olayın sorumlusu olarak Nik'i gösteren Bobby bir hayli sinirlense de,Melissa'ya verdiği sözü tutmak ve onu kırmamak için kendine hakim olmaya çalışır.Aksilik ya gençler her zaman olduğu gibi gsm kapsama alanının dışında kalmışlardır.Bunun üzerine kilometrelerce gerilerinde hiç bir şey olmadığından,yola kaldıkları yerden ileri doğru devam etmeyi düşünürler.
Uzun bir yürüyüşün ardından bitap düşen gençler,en sonunda bir eve rastlarlar.Hemen telefonu kullanıp yardım çağırmak için kapıyı çalsalar da evden ses seda gelmez.Bunun üzerine Nik,başka çareleri olmadığını düşünerek camı kırarak içeri girer.Kahramanlarımız içeride telefonun çalışmadığını anlarlar.Dahası bu ev uzun süre önce terk edilmiş gibidir.O da nesi! Garaja göz atan Nik,gösterişli bir o kadar da mazi kokan nefis bir araba bulur.Plan şudur;kahramanlarımız bu arabayı alarak evlerine gideceklerdir,ev sahibi döndüğünde ise ona arabası geri verebilmek için telefon numaralarını masaya bırakarak durumu anlatan bir notu da eklerler.Her ne kadar bu fikir Melissa ve Bobby'nin pek içine sinmese de yapacak başka bir şeyde yoktur hani.Peki ama ortalarda gözükmeyen ev sahibi bu durumu nasıl karşılayacaktır ?
Yeniden yola çıkan gençler,kamyon şoförlerinin konakladığı bir kafede bir şeyler atıştırmak üzere dururlar.Bu sırada Melissa'nın telefonu çalar.Arayan arabanın sahibidir(Rusty).Gizemli bir konuşma stili olan Rusty,sanki Melissa'nın çok yakınlarındadır ve onun aldığı her nefesten haberdar gibidir.Yoksa Rusty bulundukları kafenin içerisinde bir yerlerde midir?


İyi;Eğlenceli bir yapım.Yol-gerilim filmlerini severler için alternatif olabilir.Serinin ilk filmi Joy Ride (2001) için tıklayınız.
Kötü;İlk yapıma nazaran oldukça vasat.Kurgu bütünlüğü yok.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!