Ravenous (1999)

Fatih Varlık
0
Ravenous (1999)
Vizyona girdiği dönem epey ilgi çeken "Ravenous" sıra dışı hikayesi ve izleyicide bıraktığı farklı haz ile ayrı bir yere koymamız gereken filmlerden biri.
1800'lü yıllarda Amerika-Meksika iç savaşında düşman mevzisini tek başına ele geçirmeyi başaran Capt. John Boyd rütbesi yükseltilerek ödüllendirilmiştir.Aslında yaptıkları büyük bir kahramanlık hikayesi gibi gösterilse de hayatta kalmayı cesaretine değil korkaklığına borçlu olan Boyd,savaştan uzaklarda California'da bulunan Spencer kalesinde görevlendirilmiştir.Gözlerden uzaklardaki yeni birimine üçüncü adam olarak katılan kahramanımız,altı kişinin yer aldığı zamanında İspanyollardan kalma kaleye ulaşmıştır.Emir komuta zincirinden sıyrılarak çevresindekilerle daha çok arkadaşlık ilişkileri kuran Boyd,bir gece yarısı gizemli bir yabancının kaleye sığınması ile akıllara durgunluk veren bir hikayenin parçası olacaktır.Açlıktan neredeyse ölmek üzere olan ve adının Colqhoun olduğunu,buraya kadar hayatta kalarak gelebilmiş olmasının tanrının bir lütfu olduğunu düşünen bu adam,derin bir uykuyla geçirdiği gecenin ardından yaşadıklarını anlatmaya hazırdır.

Colqhoun Albay Ives komutasında bir grupla beraber kestirmeden dağları geçebilmek için yola çıkmıştır.Aralarında kızıldereli bir rehberin de bulunduğu kafile,kışın zor şartlarına daha fazla dayanamayıp dere kenarında bulunan bir mağaraya sığınmıştır.Dinmek bilmeyen şiddetli fırtına dışarı çıkmalarına izin vermemektedir.Günlerce besinsiz kalan Ives ve komutasındakiler içlerinden birinin ölmesi üzerine,öncesinde barbarca insanlık dışı olarak gördükleri doğuştan gelen yeme dürtülerini daha faza dizginleyemezler.Özellikle Albay Ives bir türlü doymak bilmemektedir.Sonunda mağarada sadece yaşlı bir kadın,Ives ve  Colqhoun kalmıştır.Olan bitene daha fazla dayanamayan ve bir sonraki kurbanın kendisi olacağından çekinen Colqhoun,bir kadını ölüme terk edip övünebileceği bir davranışta bulunmasa da kendini kurtarmayı başarmıştır.
Colqhoun'un anlattıklarını ibretle dinleyen Albay Hart ve Boyd kadının halen yaşıyor olabileceğini düşünerek bulundukları kaleye yaklaşık 3 günlük uzaklıkta bulunan mağaraya yola koyulurlar.Uzun ve meşakkatli bir yolculuğun ardından bahsi geçen kovuğa ulaşan kahramanlarımız beklentilerinin ötesinde bir şeyle karşılaşırlar...
"Kuzeylilerin eski bir yerel mitolojisi olan Weendigo,dağlarda dolaşan kötü bir ruhtur.Efsaneye göre kendisine  zayıf bir beden aramaktadır.Sonrasında ise doyumsuz asla kontrol altına alınamayan insan etiyle beslenen bir avcıya dönüşecektir."


İyi;Değerli oyuncuların yer aldığı etkileyici bir yapım.Farklı kurgusu ve sinir bozucu soundtracklerin yer aldığı 
gizemli atmosferi ile son derece başarılı.Bu arada Weendigo temalı başka bir alternatife göz atmak isteyenler 
Fear Itself: Skin and Bones (2008) yapımını izleyebilirler.
Kötü;Büyük bir kısmı durağan şekilde ilerliyor.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!