The Skeptic (2009)

Fatih Varlık
0
The Skeptic (2009)
Genç bir avukat olan Bryan Becket,uzun süredir görüşmediği halasının ölümünün ardından miras işleriyle uğraşmaktadır.Halasının en büyük serveti,aile yadigari olan tarihi malikanenin kendisine kaldığını düşünerek,ev satılana kadar orada zaman geçirmek isteyen kahramanımız,eşiyle (Cassie) de arasının limoni olması sonrasında yanına ufak tefek eşyalar alarak malikanenin yolunu tutar.Cassie ve diğer iş arkadaşları tarafından duygusuz olması ve sadece rasyonel olarak hareket ettiği yönünde eleştiriler alan Bryan,böylelikle kısa süreliğine de olsa kafasını dineleyebilecektir.
Eve taşındığı hemen ilk günde odalardan birinin kilitli olduğunu fark eden kahramanımız yeni evini keşfede dursun,aynı avukatlık bürosundan yakın arkadaşı Sully'nin ziyareti ile biraz olsun neşelenmeyi umar.Ancak ne yazık ki Sully kötü haberler getirmiştir.Halasının mirasının tamamını lokal bir teknoloji enstitüsüne bağışladığını ve bu malikanenin yasal olarak Bryan'a ait olmadığını anlatan kahramanımız,evi boşaltması gerektiğini söylemektedir.Halasının tek yasal vasisi olduğunu ve mirasın kendisine ait olduğunu üstüne basarak tekrarlayan Bryan,halasının bu kurumla nasıl bir ilişkisi olduğunu anlamak için teknoloji enstitüsünü ziyaret etmeye karar verir.Enstitüye gittiğinde ise sorumlu Dr. Shepard'la tanışıp yetersiz imkanlarla boğuşan,uykusuzluk çeken hastalara alternatif tedaviler üreten ufak bir uyku kliniğe ile karşılaşır.Halasının klinikle ilişkisini sorduğunda ise uyku problemlerinden ziyade evinde yaşadığı  bazı paranormal olaylardan şikayetçi olduğu bilgisini alır.Bu yaşına kadar hep mantığıyla hareket eden kahramanımız için Dr. Shepard'ın söylemleri uydurma bir hikayeden farksızdır.Şimdi yapması gereken halasının mirasının kendisine ait olduğunu mahkemede ispatlamaktır.Öte yandan malikanede zaman geçirmeye devam ettikçe gerçekten de bir şeylerin yolunda gitmediğini anlamasını uzun sürmeyecektir.Evin mazisine uzanan bir takım karanlık sırlar bulunmaktadır...


İyi;Özellikle ilk yarısı itibariyle gizem seviyesi tatmin edici başarılı bir psikolojik-gerilim yapımı olduğunu söyleyebilirim.Akıcı kurgu ve oyunculuk izlemeye değer.
Kötü;Beklentilerin altında kalan final bölümü filmin bir üst seviyeye çıkmasına başlıca engeli teşkil ediyor.Klasik perili ev klişesiyle başlayıp,yer yer sıkıcı sahnelerin de bulunduğunu ekleyelim.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!