Modus Anomali (2012)

Fatih Varlık
2
Sık çalılarla örtülü ıssız bir ormanda genç bir adam üstündeki topraklardan sıyrılarak doğrulur.Dehşete kapılmış haldedir,zira birileri onu buraya gömüp ölüme terk etmiştir.İşin daha acıklı olan yanı ise kahramanımız kendi adını dahi hatırlayamamaktadır.Çevresine bakındığında  tanıdık gelmeyen,hani belgesellerde görürüz ya balta girmemiş orman hesabı sık bir bitki örtüsünün içerisine hapsolduğunu anlar...

Güneş ışınları bile yüksek ağaçlar arasından güçlükle yere inebilmektedir.Cebinde bir cüzdan olduğunu fark eden kahramanımız,resminin yer aldığı bir kimlikten isminin John olduğunu öğrenir.Yine cüzdanın içerisin bulunan bir başka fotoğraftan ise evli ve iki çocuk babası olduğunu anlar.Zaten parmağındaki yüzükte bunu doğrulamaktadır.Derin bir nefes alarak,bir kaza atlattıklarını ve eşi ile çocuklarına ulaşması gerektiğini düşünen John,ormanda telaşla koşuşturmaya başlar.En nihayetinde karşısına çıkan terk edilmiş bir kulübeye girdiğinde ise kendisini büyük bir tuzağın içerisinde bulur.Merakına yenik düşerek odada bulunan bir kamerayı çalıştıran kahramanımız,hemen yanı başında üstü kanlar içerisinde olan kameradaki görüntülerde izlediği kadının cesedi ile karşılaşır.Yaşadıklarına anlam veremeyen John,çok geçmeden ormanda yalnız olmadığını anlayacaktır.Çevreden garip sesler gelmekte,alarmları öten çalar saatler bulmaktadır.Giderek paranoyaklaşan kahramanımız büyük bir bilinmezin merkezinde olduğunu hissetmektedir..Daha acıklısı ise ne kadar yol kat ederse etsin sanki sürekli aynı noktada dönüp durmaktadır...
John çok geçmeden cesedin bulunduğu barakaya dönerek kameradaki görüntülerin devamını izlemeye karar verir.Ne de olsa saatlerdir amaçsızca dolaştığı ormanda aradığı soruların cevabını bulamayacağı aşikardır.Öte yandan elinde satırla dolaşan maskeli bir adam bulunduğunu fark eder.Gecenin karanlığında eline geçirdiği bir lamba ile kulübenin yolunu tutan kahramanımız giderek çaresizleşmektedir.Hayatta kalma savaşına girişen John,bakalım ailesi ve kendisini kurtarabilecek mi?

İyi;Endonezya yapımı;tavsiye üzerine izlediğim beklentilerimi karşılayan bir yapım.Kurgu son derece başarılı,oyunculuk ve mekan seçimi de tatmin edici.Filmin son bölümü pek çok sürprize gebe :) Farklı bir paranoya-kaçış temalı yapım izlemek isteyenlerin göz atmalarını tavsiye ediyorum.
Kötü;Bazı gereksiz sahneler ve tuhaf efektler olmasa gerilim dalında bir üst seviyede yer alabilirdi.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

2Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. Admin bi spoiler atsana ya ben çözemedim bu filmin sonunu :D

    YanıtlaSil
  2. @Burak ACAR
    John reality show senaristi.İlham vermesi için sentetik uyuşturucu ilaçlar kullanıyor.Böylece paranoyaya bağlayıp,daha önce tanımadığı insanları ailesi olarak kabul edip,kafası ayıkken uyarladığı senaryoyu takip ediyor.Tabii her defasında çok sayıda değişken olacağı için epey haz alıyor.Günün sonunda kendine geldiğinde ise kaydedilen görüntüleri toplayarak senaryosuna yeni eklemeler yapıyor.
    İşin mantıksız yanı ise her defasında "the truth" yazan kutuya ulaşarak ilacını alıp,eski haline dönmesi.Ounu dışında iyi fikir akışkan kurgu...Yakında serinin devam filmi gelir.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!