Stoker (2013)

Fatih Varlık
2
Stoker (2013)
İntikam temalı filmlerden tanıdığımız Güney Koreli yönetmen Chan-wook Park'ın Hollywood sinemasına armağan ettiği kendi tarzını yansıtan sosyolojik mesajlar içeren  gizemli dram-gerilim filmi "Stoker" 2013 yılının adından söz ettiren yapımlarının başında geliyor.Filme gelecek olursak;esasından senaryo olarak çok basit bir hikayenin varlığından söz edebiliriz ancak o kadar farklı ve ilgi çekici şekilde işlenmiş ki hayran olmamak elde değil.Biraz gotik biraz da tiyatral bulacağınız atmosfer ise seçilen başarılı soundtracklerle beraber sanatsal bir bütünlük sağlıyor...
Babasının vefatının ardından bunalımlı günler geçiren India,öncesinde varlığından dahi habersiz olduğu amcasının (Charles) evlerine taşınması sonrasında şaşırtıcı bir sürprizle karşılaşır.Çocukluğundan beri  babasına çok bağlı olan kahramanımız onun yokluğunda babasının gençliğinden yansımalar gördüğü ve kendisine karşı çok samimi davranan Charles'a alışmaya çalışır.Öte yandan duygusal olarak gel-gitler yaşayan annesi Evelyn ise gizemli davranışları olsa da son derece çekici olan Charles'ı çoktan benimsemiş ve onun yanlarında bulunmasından bir hayli keyiflidir.Annesi ile Charles'ın giderek yakınlaşmasından huzursuz olan India amcasına karşı cephe alır.Babasının ölümü sonrasından ansızın ortaya çıkması ve geçmişte hiç hayatlarına dahil olmamasından şüphelenen kahramanımız,kendisini uzun yıllar dünyayı dolaşan bir gezgin olarak tanıtan amcasına karşı düşmanlık beslemeye başlar.Taziye ziyaretine gelen halası Gwendolyn'nın ise Charles'ı görmekten hiç memnun olmaması kuşkularını güçlendirecektir.Stoker ailesinin geçmişinde saklı olan  bir takım karanlık sırlar ortaya çıkacaktır.
'' Bazen daha kötü bir şey yapmanı engellemek için kötü bir şey yapman gerekir. ''

İyi;Senaryo sıradan ve yer yer sıkıcı kıvamda işlese de atmosfer,müzikler ve oyunculuğun son derece başarılı olduğunu söylemeliyim.Kurgunun izleyiciyi saran başka diyarlara götüren naif bir havası var.
Chan-wook Park'ın Hollywood sineması  ile tanışması kültür farklılığından ötürü tarzının geleceğiyle ilgili  endişeli bir bekleyişi doğursa da bence tadından yenmez bir kombinasyon ortaya çıkmış.Son birkaç yılın belki de en iyi dram-gerilim yapımlarından biri.
Kötü; -
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

2Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. anlaşılan bu sitenin önerdiği her filme inanmamak lazımmış!

    YanıtlaSil
  2. Çok enteresan bir havası olan filmdi. Aynen dediğiniz gibi konu sıradan ama oyunculuklar müthişti. Nichole Kidman geri planda kalmış ama boşroldeki kız çok çok iyiydi.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!