Afflicted (2013)

Fatih Varlık
0
Afflicted (2013)
İki yakın arkadaş Derek ve Clif dünyayı gezmeye ve deneyimlerini belgesel tarzında internetten takipçilerine aktarmaya karar verirler.Beyninde kan pıhtısı bulunan ve her an ölebilirmiş gibi yaşayan Derek'e karşı bu geziyi misyon edinen Clif,kankasıyla her anı dolu dolu geçirmeyi planlamaktadır.
Afflicted (2013)
Derek ise ailesinin tüm baskılarına rağmen hastanede artık tek bir saniye bile geçirecek vakti olmadığını söyleyerek tutkuyla gezi için hazırlanmaktadır.Kameralarla haşır neşir olan Clif,aynı zamanda web sitesini de hazırlayarak gezinin ilk etabı İspanya-İtalya turu için biletleri ayarlar.En nihayetinde İspanya'ya ulaşan kahramanlarımız orada kendilerini karşılayan arkadaşlarıyla beraber hoş vakit geçirirler.Ertesi gün İtalya'nın yolunu tutan gençler,Derek'in halsizleşmesi ve zamanının çoğunu yatakta geçirmeye başlamasıyla yeniden eve dönmeyi düşünmeye başlarlar.Clif her şeyden önce Derek'in sağlığı için elinden geleni yapmaya çalışsa da o ısrarla dünya turuna devam etmelerini gerektiğini vurgular.Öte yandan Clif,yüzünde kabartılar çıkmaya başlayan ve tuhaf davranan Derek'de bir şeylerin yolunda gitmediğini fark eder.Dahası Derek günlerdir yemek yemeyip sürekli istifra etmektedir.Neşeli başlayan gezi birtakım doğaüstü olaylar yaşanması ile farklı bir boyuta taşınır.Tüm bunlara rağmen uzun süredir hiç olmadığı kadar iyi  hissettiğini söyleyen Derek,Clif'in mızmızlanmalarından sıkılmaya başlar.Onun için ilk planda varsa yoksa gezi gelmektedir...
İyi;Son derece sürükleyici bir kurguya sahip,sahnelerin çoğunda el kamerası kullanılmış belgesel tadında bir gerilim filmi.Gizem seviyesi tatmin edici.Oyunculuk ve mekan seçimleri başarılı.Finali itibariyle de Derek Lee-Clif Prowse ikilisinin ikinci filme göz kırptıklarını da ekleyebilirim.
Kötü;Genel itibariyle yaratıcılıktan uzak senaryo yer yer sıkıcı olabilir.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!