The Pyramid (2014)

Fatih Varlık
1
The Pyramid (2014)
Arkeolog Dr.Holden,kızı Dr.Nora ve belgesel çekim ekibiyle beraber Mısır'da kumların altında gömülü kayıp bir piramidi keşfetmek için yola koyulurlar.Holden ve ekibi,bilim insanlarının uydu teknolojisi sayesinde;marsda yüzeyin onlarca metre altında su kalıntıları bulunmasında olduğu gibi çölün altında da geometrik şekil olarak diğer piramitlere hiç benzemeyen saklı piramidin izini bulurlar.Diğer bilinen piramitlerin aksine tepe noktasında giriş bulunması ve kumların yüzeyini tamamen kapatabilmesi için kabataslak binlerce yıl geçmiş olması,Dr.Holden ve Nora'nın  yüzyılın keşiflerinden birine imza atabileceği anlamına gelmektedir.
The Pyramid (2014)
Ekibin mühendisi Zahir,sadece otuz santim boyunda 'Shorty' adını taktıkları robottan da faydalanmayı düşünmektedir.Zira esasen Shorty marsın engebeli yüzeyinde araştırmalar yapabilmek için NASA tarafından geliştirilmiş son derece pahalı bir keşif robotudur.Araştırma ekibimiz son hazırlıklarını tamamlarken,Kahire'de siyasi olayların patlak vermesi sonrasında ordu tarafından derhal ülkeyi terk etmeye zorlanırlar.Ancak Dr.Nora yüzyılın keşfine bu kadar yaklaşmışken kesinlikle eli boş dönmek istememektedir.En azından içeriye Shorty'i gönderip,bol bol fotoğraf ve video kaydı almayı düşünür.Öte yandan askerlerin verdiği süre dolmak üzeredir.Shorty'i ile teması kopan Zahir ise içeri girip onu geri getirmeyi planlamaktadır.Sonuçta ödünç olarak aldığı milyon dolarlık keşif robotunu kumların altında  bırakıp dönmek pek de akıllıca değildir.Shorty olayını fırsat bilen Nora babası Dr.Holden'ı da ikna ederek,binlerce yıldır kimsenin varlığından dahi haberi olmadığı  saklı piramidinin içine girer.Yanlarına yedek bataryalar ve görüntü kayıt cihazları alan kahramanlarımız son derece mistik bir keşfe koyulurlar.Çok geçmeden Shorty'nin parçalara ayrılmış enkazını bulan araştırma ekibimiz bir şeylerin yolunda gitmediği anlarlar.Bu arada geri dönüş yolunu da kaybedip,labirent misali kendi etraflarında daireler çizmeye başlarlar.Yumuşak zeminin çökmesi sonrasında piramidin derinlerinde hapsolan Dr.Holden ve ekibi askerlerin eninde sonunda kendilerini kurtarmaya geleceklerini düşünmektedir.Etraftaki hiyeroglifleri incelediklerinde ise Anubis'in lanetininin yakınlarda olduğunu hissederler..
İyi;Kurgu ve mistik atmosfer olarak başarılı bir gizem filmi.Özellikle benim gibi antik mısır,firavun,piramit,imhotep ve anubis gibi temalara meraklıysanız göz atmanızı tavsiye ederim.
Kötü;Oyunculuk ve görsel efektler zayıf.Çok daha fazlasını beklerken sıradan bir hikayenin içine hapsolan vasat bir film.
Editör'ün Puanı

Etiketler

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. İyi bir film. Konusu gayet güzel, oyunculuk çokda fena değil. Tarihle bağlı irerleyen filmin gerilim temposu yüksek. Sürükleyici ve güzel mekanda görüntülenmesi ilgiçekici. Doğrusu biraz gerçekten uzak olaylarda geçiyor filmde ama yinede hoş bir film. Korku ve gerilim istiyorsanız izlemelisiniz. 10 puanlık tabloda 7 puanla değerlendirile bilir.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!