Backcountry (2014)

Fatih Varlık
1

Backcountry (2014)
Genç bir çift olan Jenn ve Alex,Kanada'ın doğal güzellikleriyle süslü;ünlü bir sit alanında kamp yapmayı planlarlar.Alex çocukluğunda sık sık ziyaret ettiği Blackfoot yolunu günlerdir Jenn'e anlata anlata bitirememiştir.Sevgilisinin ısrarıyla kamp yapmaya ikna olan Jenn ise bir an evvel kendisini etkileyecek bir şeyler görebilme arzusundadır.Mesleğe yeni adım atmış bir avukat olarak erkek arkadaşının aksine doğa yürüyüşlerinden pek haz etmese de şehir yaşantısının gürültüsünden ve bunalımından sıyrılıp temiz hava alabilmek kendisi için de hayli cezbedicidir.
Backcountry (2014)
İlk kamp gecelerinde ormanın derinliklerinde Brad isimli tuhaf bir adamla tanışan ikilimiz nezaketen yemeğe davet ederler.Birlikte yemek fikrinden Alex pek de memnun değildir,zira tekin olmayan tavırlar sergileyen Brad daha ilk andan itibaren rahatsız vermeye başlar.Brad kendisini tur rehberi olarak tanıtıp çevreye hakim olduğunu söyleyip beraber zaman geçirmekte ısrar etse de Alex buralara çocukluğundan beri geldiğini ve avucunun içi gibi bildiğini söyleyerek kibarca reddeder.Yemeğin ardından çiftimizin kamp çadırından ayrılan Brad gecenin karanlığına karışır.Ertesi sabah Blackfoot'a gidebilmek için yeniden harekete geçen kahramanlarımız uzun saatler boyu yürümelerine rağmen bir türlü kamp alanına ulaşamazlar.Dahası kampın ilk gününde yolda karşılaştıkları turistlerden de eser kalmamıştır.Uzun süredir kimseyi görmeden Alex'in peşinden sürüklenen Jenn,yolu karıştırmalarından çekinmektedir.İnatçı bir tavırla sevgilisini tersleyen Alex ise çok az yolları kaldığını ve neredeyse gelmek üzere olduklarını söylemektedir.Yiyecekle sularının azalmaya başlaması ve Jenn'in artık sabrının tükenmesi üzerine yolu kaybettiğini itiraf eden Alex;karanlık çökmeden çadırlarını kurup,sabahın ilk ışıklarıyla başlarının çaresine bakmayı teklif eder.Zira saatlerce boş yere ormanın içerisinde daireler çizip,deyim yerindeyse hiçliğin ortasına yapa yalnız kalmışlardır.Zor koşullardan ötürü umutlarını kaybetmeye başlayan ikilimizi kırılgan ilişkilerini de hesaba katarsak zor bir gece beklemektedir.Asıl endişe etmeleri gereken şey ise henüz ortaya çıkmamıştır...
İyi;Ortalama bir doğal yaşamda  hayatta kalma temalı gerilim filmi.Oyunculuk fena değil,kurgu yeterli düzeyde olmasa da sürükleyici sayılır.
Kötü;Daha fazla zeka parıltısı görmeyi beklerdim.Baştan sona tahmin edilebilir,sürprizden uzak şekilde sonlanıyor.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. Gerçekten çok beğendim, iyi bir film olmuş. Gerilim dolu, sürükleyici ve güzel oyunculuk. Konusuda güzel seçilmiş. Sonu herkesin bildiği gibi bitiyor ama yinede hoş bir film. İzlemenizi tavsiye ediyorum. 10 puanlık tabloda 6 puanla değerlendirile bilir.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!