La cueva (aka In Darkness We Fall) (2014)

Fatih Varlık
3
La cueva (aka In Darkness We Fall) (2014)
Beş yakın arkadaş kafa dağıtmak ve eğlenmek için deniz kenarına gidip kamp yapmayı planlarlar.Gürültülü şehir hayatından kurtulmak ve kısa süreliğine de olsa dinlemek için organize olan gençler; hem manzaranın tadını çıkarıp hem de doyasıya yüzmenin hayalini kurarlar.Kamp kurdukları ilk gecenin sabahında yüzmek için kıyıya giden kahramanlarımız alışılagelmişin dışında büyüklükte gizemli bir mağara keşfederler.
La cueva (aka In Darkness We Fall) (2014)
Meraklarına yenik düşen gençler Jaco'nun da ısrarları üzerine göz atmaya karar verirler.Ne de olsa deniz orada durmaktadır ve bir yere de gideceği yoktur..Mağaraya girdikten kısa bir süre sonra beklentilerin aksine irili ufaklı çok sayıda tünelle karşılaşan kahramanlarımız egzotik yerler keşfetmenin heyecanıyla bilinmeze doğru ilerlemeye devam ederler.Artık mağaranın girişinden sızan güneş ışınları görünmez olmuş,enselere vuran ılık  rüzgarsa yerini bunaltıcı bir havaya bırakmıştır.Bu arada saatin kaç olduğundan habersiz duraksamadan yürümeye devam eden gençler,kızlardan birinin fenalaşması üzerine artık geri dönüş yoluna sapmaya karar verirler.Ancak ilk karşılaştıkları yol ayrımında tereddüt yaşayan kahramanlarımız yorgunluğun da verdiği stresle ağız dalaşı yaşarlar.Çok geçmeden adrenalin dolu başlayan serüven etraflarında daireler çizmeye başladıkları,labirent misali tüneller içerisinde giderek amaçsızlaşan tekinsiz bir yol bulma arayışına dönüşür.Dahası suları tükenen,yiyecekleri kalmayan gençler el fenerlerinin de bataryalarının bitmesiyle büyük panik yaşarlar.Zaman alehylerine işlemektedir...
İyi;Tek mekanda geçen sıradan bir grup genç filmlerinden biri.İspanyol yapımı olması ve mağarada geçmesi itibariyle türü sevenlerin göz atabileceği bir alternatif olabilir.Gizem seviyesi fena değil.Bu filmi sevenler tarz olarak benzer olan As Above, So Below (2014),The Cave (2005),The Descent (2005),Urban Explorer (2011) yapımlarına da göz atabilirler.
Kötü;Fazlaca klişe barındıran,sürprizden uzak,kurgu olarak vasatı aşamayan bir film.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

3Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. El kamerasıyla görüntülenmiş sıradan bir gerilim filmi. 10 puanlık tabloda 4 puanla değerlendire bilirim. Filmin ilk bölümleri erotik sahneler içeriyor ve hatta diyebilirim ki, bazı sahnlere fazla abartılmış, çok gereksiz. Sonuysa tipik bir film sonluğu gibi bitti. 1 kişi kurtuluyor falan. Sürükleyici bir film ve eğer boş vaktiniz varsa izleyin. Eğer güzel bir korku ve gerilim dolu film arıyorsanız size göre değil.

    YanıtlaSil
  2. AskA Jr. yorum yapacağım diye filmin sonunu söylemişsin zaten daha neyini izlym ben bu filmin.

    YanıtlaSil
  3. filmi beğendim güzeldi ama
    [spoiler]




    sonunda kadının yaptığı tamamen kaltaklıkdı yani... hadi o kel kafalıya gıcıksın e orda diğer erkek arkadaşlarını da bıraktın sen nasıl kalleş bir kadınsın demezler mi izleyenler...



    [spoiler]

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !