Deep Dark (2015)

Fatih Varlık
0
Deep Dark (2015)
Hermann, gecelerini gündüze katıp sürekli çalışsa da bir türlü istediği eserleri ortaya koyamayan genç bir sanatçıdır. Yaptığı iş görüşmelerinden eli boş dönen ve eserleri satmakta zorluk çeken kahramanımız bir ilan sonucunda ulaştığı Devora'nın galerisini son çare olarak görmektedir. Zira parası iyiden iyiye suyunu çekmiş, birlikte yaşadığını annesinin dırdırları daha da strese girmesine sebep olmuştur.
Deep Dark (2015)
Devora'nın galerisinde yine umduğunu bulamayan ve yeniden hüzünlü bir hayal kırıklığı yaşayan Hermann, en nihayetinde annesini dinleyerek tavsiyeler alabilmek için dayısını (Felix) arar. Felix, Hermann'ın kafasını dağıtması gerektiğini söyler ve ona kariyerinin başlarında kullandığı stüdyo daireyi kiralayabileceğini sözlerine ekler. Devora'dan son bir şans isteyen ve iki hafta sonra ona ilgisini çekecek muhteşem bir eserle dönmeyi vaat eden Hermann, zaten halihazırda kalan son parasıyla daireyi kiralar. Dayısından adresi alarak dairesinin yolunu tutan kahramanımız, Layla isimli bina yöneticisinin de yardımıyla yeni ilham kaynağı olmasını beklediği daireye yerleşir. Her ne kadar dayısının anlattıkları sonrasında gözünde farklı bir ortam hayal etse de görüntü olarak beklentilerinin dışında izbe ve son derece bakımsız küçük bir odayla karşılaşır. Hemen işe koyulan ve Devora'yı mest edebilmek için tüm yeteneklerini sergileyen Hermann ne yazık ki bir türlü umduğu ilhamı bulamaz. Teslimatın son gününde artık iyiden iyiye tükenmişlik sendromu yaşar hatta intihar etmeyi bile düşünür. Tam gemileri yaktığı sırada ise geri kalan hayatını derinden etkileyecek büyük bir sürprizle karşılaşır. Duvarda bulunan karanlık bir delikten sesler duymaya başlayan Hermann, öncesinde hayal gördüğünü düşünse de yaşadıklarının gerçek olduğuna ikna olur. Dahası oyuktan bir bayan sesi gelmekte ve Hermann'a yardım edebileceğini söylemektedir. Duvardaki gizemli güç sayesinde hayallerindeki fantastik eserleri bir bir ortaya koymaya başlayan Hermann, çok geçmeden Devora'nın da dikkatini çekmeyi başarır. İyi anlaşmalar yapıp eserlerini ciddi paralara satan kahramanımız, ilham perisi olan duvardaki varlık sayesinde büyülü bir rüyadaymış hissine kapılır. Hayatı hiç olmadığı kadar iyi gitmeye başlamıştır. Ne var ki rüyası kabusa dönüşene dek...
İyi; Oldukça sürükleyici kurguya sahip, vasatın üzerinde bir fantastik gerilim filmi. Oyunculuk ve mekan seçimleri fena değil. Fikir olarak başarılı.
Kötü; Düşünsel olarak beğendiğim ancak fikrin tam olarak yansıtılamadığı, bu sebepten ötürü de ne yazık ki kalite olarak bir üst sekmeye çıkamayan bir alternatif. Hani H. P. Lovecraft'ın kitaplarından uyarlanmaya çalışılan kısa filmler vardır ya, aynen onlar gibi sinemalaştırıldığında aynı hissi vermekten uzak ve  beklentilerin altında kalıyor,
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!