La casa del fin de los tiempos (2013)

Fatih Varlık
0
La casa del fin de los tiempos (2013)
İki oğlu ve kocasıyla beraber eski bir malikanede yaşayan Dulce, paranormal olayların yaşandığı gizemli bir gece sonrasında oğlu ve kocasını öldürmek suçundan hapsedilir. Aradan geçen uzun yılların akabinde cezasını ev hapsine çeviren ve halen gözünün önünden gitmeyen vahim olayların yaşandığı evine dönen kahramanımız, ömrünü hücrelerde çürütmesine sebep olan esrarengiz geceyi çözmeye karar verir.
La casa del fin de los tiempos (2013)
Eve geri dönüşünün ardından evi kutsamak ve kendisiyle sohbet etmek isteyen bir rahibe, yaşanan her şeyin sorumlusu olarak evi gösteren kahramanımız, olanları değiştiremeyeceğini ve artık hüznünü kalbine gömdüğünü söyler. Günlerinin çoğunu yalnız başına geçirmek zorunda kalan Dulce, ilerleyen yaşını da göz önüne alarak son zamanlarında huzuru bulmak istemektedir. Ancak eve dönmesiyle beraber yeniden anıları depreşmeye başlar. Koridorlarda sesler duymakta evde başkalarının da olduğu hissine kapılmaktadır. Öte yandan eve ziyaretlerini arttırmaya başlayan peder, Dulce ile arkadaş olabilme ve bu sayede ruhunu kurtarma çabasındadır. Dulce ise otuz yıl öncesinde gizemli bir şekilde ortadan kaybolan oğlunun halen evde bir yerlerde olduğunu düşünmekte, kendisini hayata bağlayan tek şeyin yeniden onunla karşılaşabilme umudu olduğunu söylemektedir. Geçmişinden bir türlü kopamayan Dulce, en nihayetinde kendisini anıların içerisinde bulur. Zamanın sonundaki evde gerilim giderek yükselmektedir...
Kıyamet günü geldiğinde, o gün zamanların son günüdür.
İyi; Görüntü ve tema olarak tipik lanetli ev konseptini çağrıştırsa da kesinlikle çok daha fazlasını vaat eden bir yapım. Zaman ve paralel evren kavramları içeren sürükleyici bir gerilim filmi. Mekan seçimi, tekinsiz atmosfer ve oyunculuk gayet başarılı. Özellikle hikayenin asıl kahramanı Dulce'nin zamanla süregelen karakter değişimi ve psikolojisi ilgi çekici şekilde yansıtılmış. Ön yargılarınızı bir kenara bırakarak göz atmanızı tavsiye ediyorum.
Kötü; -
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!