31 (2016)

Fatih Varlık
0
31 (2016)
Kendine has tarzıyla büyük bir fan kitlesi olan, korku-gerilim filmlerinin başırılı yönetmeni Rob Zombie' nin son filmi olan '31', alışılageldiği gibi Zombie' nin favori korku gerilim erası olan 60 - 70' li yıllarda geçen bir hikayeye sahip. 
31 (2016)
Beş karnaval çalışanı, yeni gösterileri için karavanlarıyla yola çıkarlar. Yakıt almak için durdukları bir benzin istasyonundan sonra, şiddet eğilimli bir grup tarafından alıkoyulan, kaçırılan kahramanlarımız gözlerini açtıklarında kendilerini eski bir depo benzeri; etrafta kilitli hücreler ve demir kapıların bulunduğu karanlık, tekinsiz bir ortamın içerisinde bulurlar. Şiddet düşkünü eli kanlı bir palyaço çetesi tarafından hapsedildiklerini anlayan kahramanlarımız, 31 adı verilen, basit kuralları olan ve oniki saat sürecek dehşet dolu bir ölüm oyunun birer parçası haline gelirler. Hayatta kalmak için sadece 12 saat zamanları olan ve çirkin makyajlı sadist palyaçolardan kurtulabilmek için ellerinden geleni yapmaları gereken talihsiz kahramanlarımız bol kanlı, korku dolu bir gecenin karanlığıyla baş başa kalırlar. Bir yandan arkadaşlarına ulaşmaya çalışırken öte yandan da ölüm tuzaklarıyla dolu kan kokan koridorlarda ilerlemek zorundadırlar. Kurtulmanın tek yolu ise önlerine geçen her kim olursa olsun yok etmektir. Aksiyon henüz yeni başlamaktadır. 


İyi; Tipik Rob Zombie filmi atmosferine sahip, sürükleyici kurgusu ve bol kanlı sahneleriyle slasher tarzı sevenler için ideal bir alternatif. Özellikle giriş sahnesiyle ve başarılı geçiş müzikleriyle korku-gerilim sevenleri yakalamayı başarıyor. Hatırlatmakta fayda var; genel konsept olarak çirkin tiplemeler, sinir bozucu karakterler ve bol kanlı sahneler yine epeyce izleyicinin gözününe sokulmuş. 
Kötü; Herkesin haz alabileceği bir yapım değil, slasher sevenler ve özellikle Rob Zombie sinemasına aşina olanlar izlemeli.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !