Fear, Inc. (2016)

Fatih Varlık
0
Fear, Inc. (2016)
Tam bir korku- gerilim fanatiği olan ve zamanının çoğunu korku filmleriyle geçiren Joe, kız arkadaşı Lindsey ile takıldığı zamanlarda dahi bu hobisinden vazgeçmemektedir. Geceleri yemek için beraber dışarı çıktıklarında dahi; gotik, korkutucu mekanlara giden kahramanlarımız, bir türlü kendilerini gerçekten korkutacak bir şeyler bulamamaktan yakınmaktadır. 
Fear, Inc. (2016)
Çeşitli reality şovlar ve ürpertici davetlere katılsalar da klişelerle dolu ortam hemen sıkıcı bir hale bürünmektedir. Neyse ki arkadaşlarının otel yerine Joe' larda kalmaya karar vermesi eğlenceli bir hafta sonunun habercisi gibidir. Ben ve Ash çiftinin hafta sonu için malikanelerine gelmesiyle epey mutlu olan ve ortak ilgileri olan korku- gerilim üzerine sohbetler yapmaya başlayan gençler; en kanlı film sahnelerinden tutunda, en ürpertici ve korktukları filmlere değin eğlenceli bir muhabbete koyulurlar. Öte yandan arkadaşları ve sevgilisi için büyük bir sürpriz hazırlığında olan Joe, Fear Inc. adlı bir şirketle anlaşmıştır. Şirket adından da anlaşıldığı gibi müşterilerine hayatlarının en büyük korkularını yaşatmak için premium hizmet sağlamaktadır. Ne var ki basına sızan bilgiler ve yorumlar sonrasında, şirketin zaman zaman dozu kaçırdığını öğrenen ve dahası illegal olarak faaliyet sürmesini önemsemeyen Joe, bunu eşsiz bir eğlence fırsatı görmektedir. Ancak şirketle ilgili çekinceleri olan ve korku- gerilim saçmalıklarından sıkılmaya başlayan Ben ise yakın dostunun hatırına ikna olur. Havanın kararmasıyla kedi fare oyunu başlar ve gençler evin içinde saklanırlar. Bunun basit efektlerden oluşan, hem korkup hem de eğlenecekleri bir deneyim olacağını düşünen kahramanlarımız, aradan çok zaman geçmeden bir şeylerin yolunda gitmediğini anlarlar. Gece giderek rahatsız edici bir hale bürününce şirketi arayıp oyunu iptal etmek ya da polisleri arayıp kurtulmak gibi farklı düşünceler üzerinde tartışan Joe ve arkadaşları kapana kısılırlar. Üstelik gece henüz yeni başlamıştır...


İyi;
Tipik bir grup genç ve başlarından geçen olaylar teması içerisinde korku-komedi ağırlıklı bir senaryo barındıran 'Fear, Inc' sürükleyici kurgusuyla eğlenceli bir alternatif. Pek çok kült filme ve özellikle The Game (1997)' e atıfta bulunuyor. Grup dinamiklerinin ve atmosferin de başarılı olması kayda değer.
Kötü; Klişelerle dolu, yer yer mantık hataları da barındıran ortalama bir korku-komedi filmi.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !