Al final del túnel (2016)

Fatih Varlık
2
Al final del túnel (2016)
Joaquín, tekerlekli sandalyeye mahkum olan, malikanesinde yalnız yaşayan bir adamdır. Aynı zamanda bilgisayar mühendisi olan ve elektronik donanımlarla uğraşmaktan zevk alan kahramanımız, uzun zamandır tek yoldaşı olan yaşlı köpeğiyle birlikte yaşamaktadır. Bankaya olan borçlarından ötürü evinin teras katındaki odayı kiralamayı düşünen Joaquin, bir yandan da tatsız tuzsuz geçen hayatına yeni bir heyecan geleceğini umut etmektedir. 
Al final del túnel (2016)
Yağmurlu bir akşamda altı yaşındaki kızı Betty ile beraber Joaquin' in kapısında beliren Berta, henüz fiyat bile konuşmadan bir an evvel odayı kiralamak ister. Bir kulüpte dansçı olarak çalıştığını söyleyen Berta, yarım saat içinde eşyalarını getireceğini söyleyerek alel acele evden ayrılır. Annesinin aksine oldukça somurtkan olan Betty ise daha ilk andan itibaren Joaquin' in köpeği ile iyi anlaşmaya başlamıştır bile. Betty' nin iki yıldır kendisiyle dahi konuşmadığı ve içine kapanık bir kız olduğunu söyleyen Berta, asla rahatsızlık vermeyeceklerinin garantisini vererek eve taşınır. Karısı ve kızını yıllar önce bir kazada kaybeden Joaquin, yeni kiracılarıyla zaman içerisinde duygusal olarak yakınlaşmaya başlar. Öte yandan engelli asansörü ile indiği bodrum katında, zamanının çoğunu geçiren kahramanımız, üst katın kullanımını yeni kiracılarına bırakır. Yine bodrumda çalıştığı günlerden birinde bitişik dairden sesler duymaya başlayan Joaquin, neler olup bittiğine kulak kabartmaya karar verir. Zira birden fazla kişinin gürültüleri gelmekte ve bir tünelden söz edilmektedir. Bilgisayar becerilerini kullanarak, duvarı delip, bitişiğindeki odaya kamera ve mikrofon yerleştiren kahramanımız, an ve an görüntüleri takip etmeye başlar. Galereto isimli belalı bir tip ve arkadaşlarından oluşan grubun bir şeyler tasarladıklarını anlayan Joaquin, çok geçmeden bu kişilerin kazdıkları bir tünelle banka soygunu planladıklarını keşfeder. Dahası kazdıkları tünel şu an oturduğu masanın tam da altından geçmektedir. Ses kayıtları sayesinde on gün içerisinde tünelin tamamlanacağını ve soygunun gerçekleşeceğini öğrenen kahramanımız, bir yandan da olan biteni Berta' dan saklamaya ve onları beladan uzak tutmaya çalışmaktadır. Polislere haber vermek yerine kendi planını uygulamaya karar Joaquin, tehlikeli sularda gezinmektedir...
İyi; Baştan sonra sürükleyici ve ilgi çekici bir konuya sahip, kurgu ve oyunculuk olarak tatmin edici tipik bir İspanyol-Latin gerilim filmi. Atmosfer ve müzikler de başarılı.
Kötü; Gizem seviyesi daha iyi olabilirdi...
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

2Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. Guzel bir film arayanlar kesinlikle bu filmi izlemeli

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle izlenmeli. Hem duygusal ögeler var hem gerilim hemde zekice kurgulanmış. Adamın kurtulmak için oynadığı oyun muazzam. Mutlaka izleyin

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!