Get Out (2017)

Fatih Varlık
2
 Get Out (2017)
Kız arkadaşı Rose ile yaklaşık beş aydır mutlu bir birliktelikleri olan Chris, ilişkilerini yeni bir boyuta taşımaya hazırlanmaktadır. Tanınmış ünlü bir nörolog olan Dean Armitage' ın kızı olan Rose, Chris' i ailesiyle tanıştırmaya karar verir. Ailesine sürekli Chris' den bahsetse de onun siyahi biri olduğundan söz etmeyen ve ailesinin ırkçı olmadığını yenileyerek kendisini savunan Rose, Chris' in aksine herhangi bir sorun yaşanmayacağını düşünmektedir. 
 Get Out (2017)
Modern toplumda Afroamerikan bir birey olmanın sıkıntılarını çok iyi bilen ve bu sebepten ötürü daveti çekimserce onaylayan Chris ise aristokrat bir aile olan Armitage' lar ile tanışmaktan şeref duyacağını söylemekle yetinir. Haftasonu için eşyalarını toplayan ve gözlerden uzakta, göl kenarında bulunan Armitage malikanesi için yola koyulan ikilimiz, her şeyin çok güzel olacağı düşüncesiyle motive olurlar. Armitage malikanesine geldiklerinde ise beklentilerinin aksine Rose' un ailesi tarafından oldukça samimi karşılanan ve gururu okşanan Chris, ön yargılarının ne kadar da saçma olduğunu düşünmeye başlar. Zira her ne kadar aristokrat beyaz bir aile ve malikanelerinde çalışan siyahi hizmetliler epeyce klişe bir durum teşkil etse de, Armitage' ların kesinlikle ırkçı insanlar değil; oldukça liberal, medeni bir aile yapısına sahip olduklarına kanaat getirir. Rose' un erkek kardeşi Jeremy, babasının yolundan giden genç bir tıp öğrenci olup; annesi Missy de deneysel metotlar geliştiren başarılı bir psikiyatristtir. Mükellef bir akşam yemeğinin ardından dinlenmek için odalarına çekilen kahramanlarımız, her şeyin yolunda gittiğinden emindir. Hatta sigara bağımlılığını hipnoz metodu ile yenebileceğini anlatan Missy Armitage' ın konuşmaları Chris' i epeyce etkilemiştir. Ertesi sabah için bir süre evvel kaybettikleri büyük babaları Roman Armitage şerefine geleneksel bir davet düzenleyen Armitage' lar, hem bu sayede Chris' i de konuklarıyla tanıştırmayı arzu ederler. Onlarca beyaz misafir arasında kendisini kısmen yabancı ve dışlanmış hissedebileceğinden korkan Chris ise Rose'un yoğun ısrarlarından ötürü kalmaya ikna olur. Öte yandan yakın arkadaşı Rod ile sık sık telefonda mesajlaşan ve olan bitenleri anlatan Chris, davette yaşanan bir tatsızlık sonrasında epey huzursuz olur. Bir an evvel eşyalarını toplayıp, Rose ile birlikte evden ayrılmayı düşünen kahramanımız bir şeylerin yolundan gitmediğini hisseder. Gece ise henüz yeni başlamıştır...

İyi; Baştan sona oldukça sürükleyici ve gerilimin giderek tırmandığı, gizem seviyesi tatmin edici izlemeye değer bir salt gerilim filmi.  Zekici kurgulanmış, özgün bir senaryoya sahip. Oyunculuk, görüntü yönetimi ve gerilim filmlerinin olmazsa olmazı ses efektleri oldukça başarılı.
Kötü; İlk yarısı itibariyle ırkçılık işleyen klişe bir tema barındırdığı söylenebilir. Bknz 'Ku klux klan
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

2Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. Filmin başından itibaren sürekli bir merak havası hakim. Gerilim ve merak ögeleri inanılmaz iyi işlenmiş. Son çeyrekte birkaç mantık hatası olsada izlemeye değer bir gerilim filmi.

    YanıtlaSil
  2. Filmin fragmanını sakın izlemeyin

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!