The Discovery (2017)

Fatih Varlık
0
The Discovery (2017)
Dr. Harber, ölümden sonraki yaşamla ilgili çalışmalar yapan ve edindiği çarpıcı bulgularla sık sık gündeme gelen tanınmış bir bilim adamıdır. Kırk küsür yıldır ölümden sonra insanları neler beklediği hususunda kafa yoran Dr. Harber, en nihayetinde tüm bilimsel olasılıkları inceleyip, keşif adını verdiği bulguyla insanların karşısına çıkar. Esasında ölümden sonraki yaşamın varlığı yerine yeni bir varoluş boyutu kavramını yeğleyen kahramanımız, çalışmalarını gözlerden uzakta satın olmuş olduğu şato vari oldukça büyük, eski bir malikanede yürütmektedir.
The Discovery (2017)
Başarılı bir nörolog olan ve tek başına yaşıyan Will, keşiften sonra dünyanın giderek çekilmez bir yere dönüşmesi ve insanların süratle artan intihar eğilimlerinden ötürü distopik bir hayata sürüklenmektedir. Babası Dr. Harper' ın düşüncelerini reddeden ve keşiften bu güne değin yaklaşık dört milyon insanın intihar etmesinden sorumlu tutan Will, olan bitenlere son verebilme çabasındadır. Annesinin ölümünden sonra babasıyla arası açılan ve uzun süredir görüşmeyen kahramanımız, keşfin üzerinden iki yıl geçtikten sonra babasını ziyaret etmeye karar verir. Bir şekilde tüm ömrünü bu işe harcayan babası Dr. Harber' ı ikna edebileceğini düşünen kahramanımız, kardeşi Toby sayesinde çevreye aşina olur. Babasının büyük bir tarikat yarattığını ve öncesinde defalarca kez intihara meyletmiş insanları bir çatı altında topladığını gören Will, şaşkınlığını gizleyemez. Düzinelerce insan etrafta kendilerine verilen işlerle uğraşmakta, işçi arılar misali Dr. Harber' ın isteklerini yerine getirmektedir. Öte yandan adaya gelirken feribotta tanıştığı Isla ile yeniden tatsız bir şekilde karşılaşan kahramanımız, kalacak yeri olmadığını öğrenince onu da malikaneye davet eder. Will' in babasının Dr. Harber olduğunu öğrenince, çalışmaların bir parçası olabilmek için son derece istekli yaklaşan Isla, deyim yerindeyse yeniden hayata tutunur. Tamamen kendi tasarımı olan ve beyne çeşitli elektrik dalgaları yollayarak, ölümden sonraki hayatı simüle edebileceği iddiasında olan Dr. Harber, Will' in şüpheyle yaklaşmasına rağmen çalışmalarında sona yaklaştığının bilincindedir. Will' in teorisi ise babasının icadının anıları kaydedebildiği yönündedir. Kaderin bir araya getirdiği Will, Isla ikilisi gerçeği öğrenebilmek için birlikte hareket etmeye karar verirler. Ölümden sonrası yeni bir varoluş olabilir mi?

İyi; Bunaltıcı atmosferi ve distopik kurgusuyla, başarılı bulduğum bir gizem- gerilim filmi. Oyunculuk ve gizem seviyesi üst düzeyde. Özgün konusu ve düşünsel diyaloglarla çarpıcı bir yapım.
Kötü; Ağır ilerleyen kurgu zaman zaman sıkıcı bir hale gelebiliyor.
Editör'ün Puanı

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!