Summer of 84 (2018)

Fatih Varlık
0
Summer of 84 (2018)
Seri katiller de birilerinin komşusudur. Kabullenmesi zor, biliyorum, ama gerçek bu. Şunu öğrendim ki, insanlar gerçek yüzlerini öyle kolay kolay göstermiyor. Biçilmiş çimlerin ve dostane el sallamaların hemen yanı başında, herhangi bir evin içinde, kapı komşunuzunkinde bile her an her şey oluyor olabilir, sizinse ruhunuz duymaz. Her şey normal ve akışında gidiyor gibi görünebilir ama gerçek şu ki, banliyöler en manyak olayların yaşandığı yerlerdir.
Summer of 84 (2018)
Yıl 1980' ler, soğuk savaşın ve uzay yarışının gölgesinde büyüyen Davey ve arkadaşları, sık sık bir araya gelen dört kafadardır. Yaz tatilinin de girmesiyle neredeyse tüm günlerini birlikte geçirmeye başlayan gençlerin, ayrı ayrı ailevi sorunları olsa da keyifleri yerindedir. Telsizleriyle sürekli haberleşip, bisikletleriyle etrafı saatlerce gezen tozan, akşamları da fenerleriyle saklambaç oynayarak deyim yerindeyse mahallenin altını üstüne getirmektedirler. Aynı zamanda kendi aralarında dedektifçilik de  oynamaya soyunan gençler; küçük, sakin bir banliyöde yaşamalarına rağmen basından takip ettikleri 'Cape May katili' olarak nam salan , çocukları kaçırıp öldüren psikopat bir adamın varlığından haberdar olup, izini sürmeye başlarlar. Zira çocukluk yıllarından beri gizemli olayların gazete kupürlerini arşivleyen ve şüpheci bir akla sahip olan Davey, yan komşuları olan Mr. Mackey'in davranışlarını garip bulmaktadır. Davey' in odasından net bir şekilde gözlemleyebildiği yan komşusu olan Mackey, tek başına yaşıyan ve gözlerden uzak takılan tuhaf bir adamdır. Davey'nin aksine onu yıllardır tanıyan ve  tecrübeli bir polis memuru olmasının ötesinde, kahramanlarımızın da bebeklik dönemlerinden beri bu kasabada yaşayan Mackey, herkesin saygı duyduğu kendi halinde biridir. Mackey' i kafayı fena halde takan ve öncesinde gün boyu dürbünle izleyip, çöplerini karıştırarak işe başlayan dört kafadar, çok geçmeden bir şeylerin yolunda gitmediğini keşfeder. Dahası yine bir saklambaç oyunu sırasında Davey'in, Mackey' in yanında gördüğünü iddia ettiği bir çocuğun da ansızın ortadan kaybolması tüm dikkatleri onun üzerine çekecektir...


İyi; 1980' li yılları konu alan, retro bir yapım olan 'Summer of 84', Stranger Things dizisine benzer bir tat alabileceğiniz, sürükleyici bir seri katil temalı macera filmi. Tipik 80' ler esintileri taşıyan, uzay yarışı ve soğuk savaş dönemlerini yansıtan film,  bir grup genç ve seri katil olduğunu  düşündükleri yan komşuları ekseninde şekilleniyor. Dönemin yansıtılışı, görseller ve soundtrackler de başarılı.
Kötü;
Gizem seviyesi bir tık eksik. Son çeyreğin daha farklı kurgulanmasını beklerdim.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!