Unfriended: Dark Web (2018)

Fatih Varlık
1
Unfriended: Dark Web (2018)
Teknoloji meraklısı bir genç olan Matias, takıldığı kafede uzun zamandır başı boş duran bir laptopu gözüne kestirir. Eski bilgisayarının yavaşlamasından ve sık sık problemler çıkarmasından muzdarip olan kahramanımız, en nihayetinde kimselere fark ettirmeden sahipsiz olduğunu düşündüğü dizüstü bilgisayarı aşırmaya karar verir. Bilgisayarı hızla evine getirerek kurcalamaya başlayan Matias, oturum açabilmek için farklı şifreler dener ve en nihayetinde giriş yapmayı başarır. 
Unfriended: Dark Web (2018)
Donanımsal olarak eski bilgisayarından epeyce güncel ve hızlı olan yeni laptopuna alışmaya başlayan kahramanımız, sürekli kullandığı uygulamalarda Facebook, Skype vs oturum açarak çevrimiçi olur. Arkadaşlarına yeni bir laptop aldığından bahsederek, akşam başlayacak olan geleneksel oyun gecelerine katılacağını söyleyen kahramanımız, hızla yeni bir pencere daha açarak işitme engellisi kız arkadaşı Amaya ile görüntülü sohbet etmeye başlar. Amaya ile ilişkilerinde çalkantılı bir dönem yaşayan Matias, duygusal olarak fazlaca yıprandığını hissetmektedir. Birazda kafa dağıtmak için, saatlerin ilerlemesi ve arkadaşlarının da birer birer çevrimiçi olmasıyla, görüntülü gup sohbetine dahil olan Matias, bir yandan da laptopun diskinin tamamını işgal eden ancak hdd üzerinde görüntülenemeyen dosyaların nerede olduğunu araştırmaya koyulur. Bilgisayarla arası iyi olan bir arkadaşından destek alarak, diskte bulunan dosyaları 3. parti bir uygulama ile aktif etmeyi başarır. Erişilebilir kıldığı dizin dosyasında aramalar yapan ve şiddet içeren çeşitli kolaj videoları keşfeden kahramanımız, incelemeye devam ettikçe dehşete kapılır. Zira bir yandan da görüntülü sohbetteki arkadaşlarıyla geyik muhabbetine devam etmektedir. Masaüstünü grup sohbeti yaptığı arkadaşlarıyla paylaşan ve özellikle internetle oldukça haşır neşir olan Damon' un yardımını isteyen Matias, neler olup bittiğine anlam verememektedir. Öte yandan dosyanın içinde bulunan ' river' adı verilen uygulamayı çalıştıran kahramanımız çok geçmeden bunun darkweb erişim sağlayan, yasa dışı bir ağ olduğunu fark eder. Damon' un ısrarı üzerine merakına yenik düşüp, tarayıcı hafızasında yer alan şifreleri kullanmaya başlayarak, bilgisayarın asıl sahibinin (Norah C IV) oturumunu açmayı başaran Matias, Facebook ve Sykpe üzerinden gelen bir sürü şifreli mesajla karşılaşır. Darkweb üzerinden bazı çevrelerin silah, cinsel içerik ve uyuşturucu temin edebildiklerini, hatta seri katiller bile kiralanabildiğini işiten gençler nasıl bir şeye bulaştıklarını yeni yeni idrak ederler. İşin daha da ilginci Norah' ın bitcoin hesabında on milyon dolardan fazla para bulunmaktadır...
İyi; Sürükleyici kurgusu ve gerilimin giderek yükseldiği gizemli atmosferiyle göz atılması gereken başarılı bir yapım. Tipik bir grup genç ve başlarından geçen olaylar temasına modern bir hava katan filmi beklentilerimin üstünde bulduğumu eklemeliyim.
Kötü; -
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. Kesinlikle berbat ve izlemeye değmeyecek bir film. Olayın akışı saçma, karakterlerin hiçbirinin çaba içinde olmaması ayrı saçma, finali bambaşka saçma. Diyecek pek bir şey yok, izlemeyin.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !