Velvet Buzzsaw (2019)

Fatih Varlık
0
Velvet Buzzsaw (2019)
Bir grup sanat simsarı ve eleştirmenin egzotik dünyasına konuk olduğumuz "Velvet Buzzsaw", özgün kurgusu ve sürükleyici anlatımıyla ilgi çekici bir yapım. Oyuncu kadrosu ve kurgu olarak da göz atılması gereken bir alternatif.
Velvet Buzzsaw (2019)

Morf, orta yaşlarda başarılı bir sanat eleştirmenidir. Özellikle sanat galerilerindeki elit sergiler ve pahalı organizasyonlarda boy gösteren kahramanımız, dergilere kritikler hazırlamakta ve deyim yerindeyse piyasada fiyat belirleyici bir rol üstelenmektedir. Morf' un yeteneklerinden ve kredibilitesinden yararlanmak isteyen bir grup sanat simsarı ve galeri yöneticisi ise uygun parçaları koleksiyonlarına eklemeden önce gizli pazarlıklara girişerek, fiyatı olabildiğince yukarılara çekebilme telaşındadırlar. Haze galerisinin sahibi olan Rhodora' nın yanında asistan olarak çalışan ve kariyerinde gerileme döneminde olan Josephina bir yandan çıkarları doğrultusunda Morf' un zaaflarından yararlanmaya çalışırken bir yandan da patronunun gözüne girebilmek için ihtiras peşindedir. Günün birinde şans ayağına gelen Josephina, üst komşunun vefat etmesi sonrasında, sahipsiz kalan kedisine bakma bahanesiyle izinsiz almaksızın merhumun evine girer. Gördükleri sonrasında büyük bir şok yaşayan kahramanımız, yaşlı adamın evinde yüzlerce yağlı boya tablosu ve eskiz çizimler bulunduğunu keşfeder. Dahası hiç biri de bilindik bir ressama ait olmayan, göz alıcı tablolar hemen oracıkta Josephina' nın aklına çelmeye yeter. Tablolar her ne kadar şiddet öğeleri ve büyük bir gerilimi yansıtsa da olabildiğince gerçekçi olmaları ve büyüleyici bir tılsım barındırmaları ticari ederleri olduğu hususunda su götürmez bir gerçektir. Hemen Morf' u arayan ve onun uzmanlık alanından yararlanmayı düşünen Josephina, kendi hikayesini ve planlarını yaparak eserleri pazarlama derdindedir. Ne de olsa yaşlı koşusu ölmüş ve görünüşe göre de herhangi bir mirasçısı da bulunmamaktadır. Öncesinde tabloları sadece Morf' un beğenisine sunup, kendisini aracı olarak tanıtan  Josephine, eserlerin beğeni toplamaya  başlamasıyla paranın kokusunu alan diğer sanat simsarlarının yoğun markajı altına girer. Çok geçmeden tabloları sergilemek için sanat galerileri ve sergiler sıkı bir rekabete girer öte yandan da bazı şüpheli ölümler ve ortadan kaybolmalar vuku bulmaya başlar. Olan bitenlerle ilgili Morf' un bir teorisi vardır...

İyi: Tipik bir korku-gerilim filmi kategorisine alamasam da atmosfer, gizem seviyesi ve oyunculuk olarak başarılı bulduğum, göz atılması gereken bir film. Bol bol kara mizah öğeleri de mevcut.
Kötü; Zaman zaman temposuz ve sahne geçişleri kopuk gelebilir.
Editör'ün Puanı

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!