In the Tall Grass (2019)

Fatih Varlık
0
In the Tall Grass (2019)
Hamile olan kız kardeşi Becky ile beraber uzun bir araba yolculuğuna çıkan Cal, bir yandan yol yorgunluğunun tükenmişlik hissiyatını aşmaya çalışırken bir yandan neşelerini yerine getirecek hikayeler anlatmaktadır. Deyim yerindeyse hiçliğin ortasında yollarına devam eden kahramanlarımız, Becky' nin istifra etmesi sonrası araçlarını kenara çekerler.
In the Tall Grass (2019)
 Eski bir kilise ve göz alabildiğince uzun otlarla çevrili tarlaların orta yerinde, ufak bir mola sonrasında yola devam etmeyi düşünen gençler, sık otların arasından gelen, yardıma muhtaç bir çocuk sesiyle irkilirler. Çocuğa seslenerek nerede olduğunu anlamaya çalışsalar da bir türlü anlaşmayı beceremeyen kahramanlarımız, boylarını aşan otlarla kaplı tarlada ses tonundan oldukça korktuğu belli olan çocuğun, yalnız başına kalmasına gönülleri razı olmaz. Becky ile beraber otların arasına dalan Cal, etrafı kolaçan etmek için ileri geri ilerlese de çok geçmeden dairler çizdiğini fark eder. İşin kötüsü Becky' i de gözden kaybeden kahramanımız, kız kardeşinin sesini hala işitebildiği bir mesafede olsa da bir türlü ona ulaşmayı başaramaz. Öte yandan Becky de hamililiğin verdiği ekstra bitkinlik sonrası, çaresizce bulunduğu yere yığılıp Cal' in gelmesini beklemektedir. Güneşin batması sonrasında bir türlü kız kardeşini bulamayan Cal, halihazırda zor hareket edebildiği otların arasında iyiden iyiye mahsur kalır. Neyse ki çok geçmeden yalnız olmadığını anlar. Tobin isimli bir çocuk otların arasından belirir ve buradan nasıl çıkabileceklerini bildiğini söyler. Kız kardeşini bulmadan gitmeye niyeti olmadığını söyleyen Cal, Tobin' in Becky' den bahsetmesi üzerine daha da panikler. Dahası Tobin, anne ve babasının da bir yerlere sıkışıp kaldığından dert yanmakta,  fazla zamanları kalmadığını yenileyerek acele etmeleri gerektiğini vurgulamaktadır.  Başka çaresi olmadığına ikna olan Cal, Tobin in peşine takılmaya karar verir...


İyi; Tipik bir Stephen King roman uyarlaması. Hikaye olarak çok başarılı olmasa da sürükleyicilik ve gizem seviyesi bakımından göz atmaya değer bir alternatif. Bu filmi sevenlerin Husk (2011) yapımını da izlemelerini tavsiye ediyorum.
Kötü; Herhangi bir alt metin ya da zeka parıltısı barındırmıyor. 
Editör'ün Puanı

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!