Crawl (2019)

Fatih Varlık
1
Crawl (2019)
Her daim zirveye oynayan başarılı bir yüzücü olan Haley, son zamanlarda kariyerinde durağan bir döneme girer. Bir türlü istediği sonuçları alamayan kahramanımız bir yandan da işine çok yoğunlaştığı için ailesiyle kopukluklar yaşamaktadır. Uzun süredir babasıyla görüşmeyen, ablasıyla ise zaman zaman telefonda kısa, hal hatır sormanın ötesine geçemeyen muhabbetler eden Haley, gözlerden uzakta bir başına yaşamaktadır.
Crawl (2019)
Günün birinde ablasından endişe dolu bir çağrı alan kahramanımız, babasının bir süredir ortalarda olmadığını, telefonlara da bakmadığını öğrenir. İşin kötüsü haberlerde sürekli olarak şiddetli kasırganın yaklaşmakta olduğu bilgisi yenilenmekte, pek çok insanın sel riski karşısında bulundukları yeri zorunlu olarak tahliye etmeleri istenmektedir. Babasının iyi olduğundan emin olabilmek için uzun süredir gitmediği eve göz atmaya karar veren Haley, bir yandan etrafı savaş alanına çevirmeye başlayan şiddetli fırtınanın öncül etkileriyle başa çıkmaya çalışmakta, bir yandan da otoyol boyunca tahliye için şehri terk etmeye uğraşan araç konvoylarının arasından ters istikamete doğru ilerlemektedir. Çok geçmeden babasının yıllar önce yaşadıkları ve anneleri onları terk ettikten sonra atıl bir şekilde duran eve gidebileceğini düşünen Haley, son bir gayretle oraya da göz atmaya karar verir. Öte yandan fırtına giderek şiddetini arttırmakta, sağanak yağmur yolları kapatan su öbekleri oluşturmaktadır. En nihayetinde eve ulaştığında babasının kamyonetinin bahçede olduğu görüp derin bir nefes alan kahramanımız, onun iyi olduğuna ikna olur. Ancak içeri girdiğinde bir türlü ona ulaşamayan Haley, cep telefonunu da mutfak tezgahında unutulmuş olarak bulur. Babasının tamir eşyalarının ortada olmasından yola çıkarak bodrum katında olabileceğini varsayan Haley, telefonunun fenerini açarak alt kata iner. Yıllardır oldukça bakımsız ve pasak bir şekilde kalan, alçak tavan klostrofobik bodrumda babasının baygın olarak yattığını gören kahramanımız, yaralı olduğunu fark ettiğinde ise büyük bir şok yaşar. Neyse ki babası gözlerini açar ve kendine gelmeyi başarır. Ancak çok geçmeden bodrumda yalnız olmadıklarını keşfederler. Zira şiddetli kasırga ve sel sonrasında, taşıma kanalından geçen dev bir timsah sürüsü etraflarını sarmıştır. Dahası kapana kısıldıkları yerde selden ötürü su seviyesi giderek yükselmekte, kurtuluş ümitleri ise bir o kadar azalmaktadır. Çevrelerinde bir yığın su tesisat boruları ve kablo çöplüğünden başka bir şey olmayan ikilimiz, nasıl başlarının çaresine bakabileceklerini düşünürler. Yaralı olan babasına rağmen bir şekilde buradan çıkacaklarına söz veren Haley, elinden geleni yapmaya kararlıdır.



İyi; Baştan sona sürükleyici kurgusu ve temposuyla göz atılması gereken başarılı bir aksiyon- gerilim filmi. Oyunculuk, epik sahneler ve tansiyon seviyesi olarak da beğenimi kazandığını eklemeliyim. Bu filmi sevenler Rogue (2007), Black Water (2007) ve Bait (2012) yapımlarını da izleyebilirler.
Kötü; Klişe...
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!