Life Like (2019)

Fatih Varlık
0
Life Like (2019)
Şehirde ufak bir çatı katında yaşamalarına rağmen birbirlerine sahip oldukları için kendilerini oldukça mutlu hisseden Sophie ve James çifti; huzurlu, bir o kadar da rutin bir hayatı paylaşmaktadır. Boş zamanlarının tadını çıkaran, olabildiğince sık zaman geçiren gençler, günün birinde James' in ailesinden gelen haber sonrasında yeni bir yaşama sürüklenmek zorunda kalırlar. Zira James' in işlerin başına geçmesi gerekmektedir.
Life Like (2019)
Uzun yıllar boyunca varlıklı ailesiyle arasına mesafe koymayı başaran James, babasının gönderdiği aylık sayesinde dertsiz tasasız ancak bir o kadar da sade bir hayat sürmektedir. Babasının vefatının ardından işlerin başına geçmek için çocukluğunun geçtiği malikaneye dönmeye hazırlanan kahramanımız, Sophie' nin çekincelerine ve isteksiz tavırlarına karşın, kendisine bir şans tanımasını ister. Her şeyi yoluna sokacağına söz veren James, eskisinden de daha mutlu olacaklarını telkin eder. Ancak çok geçmeden koca malikanede kendini yalnız hissetmeye başlayan ve içten içe bir türlü yeni gösterişli yaşantılarına alışamayan Sophie, depresif bir ruh haline sürüklenir. Öte yandan işlerden bir türlü başını kaldıramayan ve eşine giderek daha az zaman ayıran James ise bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Sophie' nin tekrardan nasıl gönlünü kazanabileceğinin yolunu bulduğunu düşünür. Babasının zengin dostları sayesinde oldukça gizli yürütülen bir projeden haberdar edilen James, insansı bir robot satın alarak, Sophie' i şaşırtabileceğinden emindir. Eşini aldığı gibi tesisin yolunu tutan James, şirket yöneticisi olan Julian ile buluşur. Julian kısa bir brifing yaparak, robotların tamamının sahiplerini mutlu etmek için tasarlandıklarını ve  gündelik işleri kusursuzca yerine getirmelerinin yanı sıra zamanla duygusal olarak evrim geçirebilmeye de programlandıkları söyler. Robotların gerçekten de morfolojik olarak tamamen insanı andırmaları sonrasında büyük bir şok yaşayan kahramanlarımız, Sophie' nin onay vermesi ile Henry isimli bir robotu seçerler. Henry' nin malikaneye yerleşmesiyle beraber, evdeki iş yükünü azalttığı gibi Sophie ile de arkadaşlık kurmaya başlaması sevindirici karşılanmaktadır. Ancak çok geçmeden Henry' nin insansı duygular ve güdüler sergilediğine şahit olan genç çiftimiz, bir şeylerin yolunda gitmediğini düşünmeye başlarlar. Henry bir robottan fazlası olabilir mi?

İyi; Düşük bütçeli bir bilim kurgu yapımı olmasına rağmen; hikaye, atmosfer, oyunculuk ve diyaloglar itibariyle göz atmaya değer bir yapım. Gizem seviyesinin de tatminkar olduğunu ekleyeyim.
Kötü; Bazı mantık hataları ve kurgudaki zaman zaman kopukluklar... 
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !