Ready or Not (2019)

Fatih Varlık
0
Ready or Not (2019)
Evlilik hazırlıklarında sona yaklaşan Grace -Alex çifti, nikah ve kutlamaları Alex' in ailesine ait olan Le Domas malikanesinde yapmaya karar verirler. Mutluluktan havalarda uçan Grace, hem sevdiği adam olan Alex' le hayatın birleştireceği için hemde Le Domas ailesinin bir ferdi olacağından ötürü oldukça heyecanlıdır. Zira Le Domaslar, zenginlikleri ve tutucu kimlikleriyle ün yapmış, tanınmış bir ailedir.
Ready or Not (2019)
Gelinliğini giyip, Alex' in ailesiyle tanışmak için artık dakikaları sayan kahramanımız, bir yandan da hiç olmadığı kadar büyük bir tedirginlik yaşamaya başlar. Koruyucu ailede yetiştiği ve zengin olmadığı için davetlilerin kendisini para avcısı olarak görmesinden çekinen Grace, Le Domas ailesine yakışır bir gelin olacağı hususunda Alex' in telkin edip, bugünün hayatındaki en önemli gün olduğunu tekrarlar. Artık vakit gelip çatmıştır ve genç çiftimiz konukların katılımıyla ve şahitliklerinde karı-koca olmayı kabul edip evlenirler. Nikahın sonlanmasıyla birlikte Alex' in ailesiyle bir araya gelen Grace, Le Domasların insanlara tepeden bakan kibirli kişiler olduklarını düşünmeye başlar. Dahası aile fertlerinin bir çoğu ona mesafeli yaklaşmış, samimiyetsiz bir tavır takınmıştır. Neyse ki Alex' in anne babası olan Tony ve Becky Le Domas, durumu düzeltmek için çaba harcamakta, yıllar sonra nikah için evine dönen Alex' in  konforlu hissetmesi için ellerinden geleni yapmaktadır. Güneşin batması ve karanlığın çökmesiyle beraber, Le Domaslara ait özel oyun odasına davet edilen Grace, bunun bir aile geleneği olduğunu ve tüm ailenin birlikte onun seçeceği bir oyunu oynayacağını öğrenir. Neler olup bittiğini öğrenmek için Alex' den yardım isteyen kahramanımız, öncesinde bunun zenginlere ait rafine zevklerden biri olduğunu düşünüp gülüp geçse de aslında oyunun nikahtan bile daha çok önemsenen bir çeşit aileye giriş ritüeli olduğunu öğrenir. Gece yarısının gelmesiyle beraber Le Domas ailesine ait oyun salonunda bir araya gelen kahramanlarımız, Grace' in seçeceği oyunu oynamak için tam kadro hazır beklemektedir. Salonun kapılarının kapanmasıyla birlikte Le Domas ailesine ait en tekinsiz ve ürpertici hikayeler anlatılır. Oyun zamanı geldiğinde ise Grace, Le Domas ailesinin korkunç geçmişi ile yüzleşmek zorunda kalacaktır...
İyi; Baştan sona sürükleyici, zaman zaman gerilimin tırmandığı eğlenceli bir korku- komedi filmi. Oyunculuk ve kurgu tatminkar.
Kötü; İlk çeyreği itibariyle daha fazlasını vaat edeceğini düşündüğüm yapım, korku gerilim ekseninden ziyade korku- komediye kayan bir alternatife dönüşüyor. İşin hikaye kısmı ve gizem seviyesi de doğal olarak hafif kalmış...
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!