You Should Have Left (2020)

Fatih Varlık
0

You Should Have Left (2020)
Geçmişte finans işleriyle uğraşmış zengin bir yatırımcı olan Theo, emekliye ayrıldıktan sonra huzur ve sükûnet arayan orta yaşlı bir adama dönüşmüştür. Aktris olan, yaşça kendisinden epey genç eşi Susanne ve altı yaşındaki kızları Ella ile yeni bir başlangıç yapmayı uman kahramanımız, maziyi geride bırakma gayesindedir.
You Should Have Left (2020)
Genç ve alımlı bir kadın olan Susanse, sürekli göz önünde olan mesleğinden ötürü zaman zaman Theo ile gerilimler yaşamaktadır. Eşine ve çocuğuna zengin ve ferah bir hayat sağladığını düşünen Theo, Susanne' in da aile kavramanı yücelten daha verici bir karakterde olmasını beklemektedir. Yoğun çalışma saatlerinden ötürü eşine ve Ella' ya yeterince zaman ayırmakta zorlanan Susanne ise tüm yükün üstüne olduğunu hissetme, giderek daha asabi bir ruh haline sürüklenmektedir. Eşiyle yeni bir başlangıç yapabilmek ve ilişkilerini onarabilmek için Galler kırsalında gözlerden uzakta bir malikane kiralamaya karar veren Theo, ufak bir kaçamak fikrinin herkese iyi geleceğini düşünmektedir. İnternetten buldukları malikaneye uzun bir araba yolculuğunun ardından ulaşan kahramanlarımız, gerçekten de mimari olarak bir hayli görkemli bir o kadar da huzur dolu bir seçim yaptıkları hususunda emindirler. Zira epeyce büyük olan malikane bir düzine odaya ve hoş bir dekorasyona sahiptir. Dahası Ella' da evi bir hayli sevmiş görünmekte, hızla odaları gezmektedir. En nihayetinde tam da tasarladığı gibi bir tatilin kendisini beklediğini düşünen Theo, rahat rahat meditasyon yapıp, huzurla dinlenebileceğini hissetmektedir. Öte yandan Susanne' ın cep telefonunu elinden düşürmemesine biraz gönül koysa da ilişkilerini zamana bırakmanın en doğrusu olacağına karar veren kahramanımız, bir yandan da dışardan göründüğünün aksine bir hayli büyük ve geniş koridorlara sahip malikaneyi gezmeye koyulur. Evdeki ilk gecesinde yerini yadırgayan Theo, kabuslarla dolu berbat bir geceyi geride bırakır. İşin ilginci Susanne ve Ella' da kötü rüyalar gördükleri için uyuyamadıklarını dillendirirler. Evde zaman geçirdikçe bir dizi tuhaflıkla karşılaşmaya başlayan Theo; bir türlü söndüremediği aydınlatmalar, ürkütücü gürültüler ve sanki sürekli birinin nefesi ensesindeymiş gibi bir hisse kapılmaktadır. Malikanede vakit geçirdikçe daha da depresif bir ruh haline sürüklenen kahramanımız, her şeyin yolunda gittiğinden emin olabilmek için evin mazisini öğrenmeye karar verir...


İyi; Yavaş bir tempoda ilerlese de oyunculuk ve giderek tırmanan gerilim seviyesi itibariyle izlenilebilecek bir alternatif. Tek mekanda geçen, psikolojik-gerilim filmlerini sevenler için de göz atılması gereken bir yapım.
Kötü; Gizem seviyesi bir tık daha iyi olabilirdi.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!