Between Earth and Sky (aka The Lie) (2018)

Fatih Varlık
0
Between Earth and Sky (aka The Lie) (2018)
Keyifli geçen çocukluk yıllarının akabinde ebeveynlerinin ayrılmasıyla, psikolojik sorunları boyunu aşan genç bir kıza evrilen Kayla, velayeti annesi Rebecca' da olup onunla yaşamakta, zaman zaman da babasıyla görüşmektedir. Ergenliğin de etkisiyle sürekli sevgi ve ilgiye muhtaç bir karaktere bürünen Kayla, aynı zamanda astım hastalığından ötürü sürekli sprey kullanmak zorundadır.
Between Earth and Sky (aka The Lie) (2018)
Dans okulunun hafta sonu kampına katılabilmek için annesinin işlerinden dolayısıyla babasıyla (Jay) buluşan kahramanımız, uzun bir araba yolculuğuna hazırdır. Soğuk ve karlı bir kış günü olmasına rağmen yola çıkan ikilimiz, hiçliğin ortasında bir durakta Kayla'nın yakın arkadaşı Britney' e rastlarlar. Arkadaşının da dans kampına gitmesini fırsat bilen Kayla, yoğun ısrarlar üzerine babasını ikna etmeyi başarır. Yüzünde ufak bir sıyrık olan Britney, konuşmalarından ve tavrından sebep ailesiyle sık sık sorunlar yaşadığı izlenimi veren başına buyruk, asi bir tip görüntüsündedir. Dans kampına geç kalmamak için yeniden yola koyulan kahramanlarımız, çok geçmeden Britney' in tuvaleti kullanmak istemesi üzerine gözlerden uzak sapa bir yerde tekrardan durmak zorunda kalırlar. Kızların arabadan inmeleri üzerine, arabayı sağa çekip ufak bir mola veren Jay, Kayla' nın çığlık sesleri sonrasında büyük bir şok yaşar. Koşarak ağaçlık alana ilerleyen kahramanımız, Kayla' nın anlattıkları sonrasında ne yapacağını bilemez bir ruh haline sürüklenir. Kızının şok geçirdiğini düşünüp, doğruca Rebecca' nın evine süren Jay, başlarının büyük bir belada olduğunu hissetmektedir. Kaza ya da değil, yaşananların katlanılması gereken sonuçlar doğuracağı aşikardır. Çocukluk yıllarından beri hassas ve kırılgan bir karakter olan Kayla için ihtimalleri göz önünde bulundurmaya başlayan Jay, eski bir dedektif olan Rebecca' nın planına uymaya karar verir. Kızını koruyabilmek için elinden gelen her şeyi yapmaya kararlı olan Rebecca, çok geçmeden etik bir tartışma ve zorlu seçimlerin merkezine yerleşir...

İyi; Oyunculuk ve kurgu olarak başarılı bulduğum, ortalama bir dram-gerilim filmi. Ebeveynlerin çocuklarını koruma içgüdüsü ve etik değerler arasında gidip gelen, zaman zaman sinir bozucu bazen de inandırıcılığı sorgulanabilecek bir hikâyeye sahip.
Kötü; Ağır tempo, gizem seviyesi...
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!