Cadaver (2020)

Fatih Varlık
0

Cadaver (2020)
 Nükleer facia sonrasında post- apokaliptik bir dünyada, hayatta kalmayı başaran bir grup insan, modernizmin tüm kolaylıklarından mahrum bir şekilde, açlığın pençesinde yaşam mücadelesi vermektedir. Nükleer serpinti sonrasında gün ışığından ve konvansiyonel enerji kaynaklarından yararlanamayan, dahası gündelik kalori ihtiyaçlarını dahi güç bela karşılayabilen bir grup görece şanslı insan, deyim yerindeyse distopik bir evrende kapana kısılmış gibidir...
Cadaver (2020)
Eski bir sahne sanatçısı olan Leo, eşi ve oğluyla beraber gölgelerin içerisinde hayata tutunmaya çalışmaktadır. Günden güne azalan gıda stokları ve karamsar atmosfer, içe içe benliklerini çürütmekte, çoktan geride kalmış eski güzel günlerin özlemi ise tatsız bir hayalden öteye geçememektedir. Felaket öncesinde, sahne ışıkları ve kalabalığın ilgisiyle şaşalı bir hayat süren Leo, kolay pes etmeye meyilli eşinin aksine geleceğe dair hala iyimser umutlar beslemektedir. En azından oğulları için ayakta kalmalarını gerektiğini dillendiren Leo, tüm imkansızlıklara rağmen bir arada kalmalarının önemini vurgulamaktadır.
Günün birinde gizemli bir tiyatro gösterisi duyurusuyla şaşkına dönen kahramanımız, Mathias isimli gönlü bol bir hayırseverin davetine ailesiyle birlikte katılmaya ikna olur. Eskiden şatafatlı bir otel olan binada, Mathias' ın bir grup seçkin konuğundan biri olabildikleri için şanslı hissetmeleri gerektiğini söyleyen Leo, yiyecek ikramı ve tiyatronun hem bedenlerine hem de ruh sağlıklarına iyi geleceğini düşünmektedir. Bir grup davetliyle beraber otele giriş yapmalarıyla; devasa lobi, özel kostümler, garsonlar ve ikramlar sanki bir düşün içerisindeymiş izlemini yaratır. Öte yandan karizmatik ve cömert bir karakter olan Mathias, sahne alıp konuklarını selamlayarak, önceden hazırladığı maskeleri takmalarını rica eder. Konukları oyunculardan ayıran tek objenin maskeler olduğunu söyleyen Mathias, maskeleri takılı olmak üzere, istedikleri oyuncuyu takip edebileceklerini ve otelde serbest bir şekilde dolaşabileceklerini söyler. Eşi ve oğluyla beraber maskesini takıp oyuncuları takip etmeye başlayan Leo, binaya beraber giriş yaptıkları konukların çok geçmeden ortadan kaybolmaya başladığına şahit olur. Dahası koridorlarda koşuşturmaktan ve olan biteni anlamaya çalışmaktan ötürü oğlu ve eşinden de bir şekilde ayrı düşer. Mathias' nın sinsi bir amacı olduğunu sezinleyen kahramanımız, bir an evvel ailesine ulaşıp, oteli terk etmeye karar verir...


İyi; Konsept ve atmosfer olarak başarılı bulduğum, sürükleyici kurgusu ve oyuncu performanslarıyla, psikolojik- gerilim severlerin göz atılabileceği bir alternatif.
Kötü; Gizem seviyesi ve tahmin edilebilir senaryo.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!