Vivaryum (2019)

Fatih Varlık
0

Vivaryum (2019)
 Kreşte öğretmenlik yapan Gemma ve bahçe işleriyle uğraşan erkek arkadaşı Tom, birlikte yeni bir eve taşınmak için arayış içerisindedir. Emlak fiyatlarının yükselişinden ötürü arkadaşlarının da tavsiyeleriyle alternatiflerle ilgilenmeye başlayan genç çiftimiz, 'Yonder' isimli bir emlak projesine göz atmaya karar verirler.
Vivaryum (2019)
Arka bahçeli, müstakil evlerden oluşan devasa projenin satış ofisine uğrayan kahramanlarımız, maketlere göz atarken, Martin isimli tuhaf jest ve mimiklere sahip bir satış danışmanıyla tanışırlar. Projeyi yerinde görmeleri hususunda ısrar eden Martin, kendi aracını takip etmeleri durumunda kısa bir sürede orada olacaklarını söyler. Satış temsilcisinin hal ve hareketlerinden rahatsız olan Tom, teşekkür edip ayrılmayı planlasa da ev işinin artık çözülmesi konusunda ısrarcı olan Gemma, evi bir an evvel görmek istediklerini vurgular. Sıkıcı bir araba yolcuğunun ardından şehir dışına çıkan ve 'Yonder' bilbordlarıyla süslü araziye giriş yapan kahramanlarımız, projenin umduklarından da büyük olduğu hissine kapılırlar. Tamamı yeşil renkli ve benzer mimarideki lineer konutlardan oluşan yerleşke, sessizlik ve huzur vadetmektedir. 9 numaralı konutun önüne park eden Martin, genç çiftler için en iyi alternatifin burası olduğunu iddia eder. İhtiyaç duyabilecekleri her şeyin düşünüldüğünü, sade ve modern tasarımın hoşlarına gideceğini anlatan Martin, insanların ne zaman taşınacağını yönündeki sorularını ise es geçmeyi tercih eder. Arka bahçeye göz atan Gemma ve Tom, kendi aralarında sohbete dalmışken, Martin 'in ansızın ortadan kaybolduğunu fark ederler. Dahası ön kapının önünde park halindeki aracı da yoktur. Bu kadar garipliğin fazla olduğunu dillendirerek ipleri eline geçirmeye karar veren Tom, bu garabet yerden bir an evvel gitmek istediğini söyler. Keza Gemma da bu kez aynı fikirdedir ancak geldiklerini düşündükleri yoldan defalarca geçmiş olsalar da bir şekilde daireler çizerek başlangıç noktasına yani 9 numaralı konuta döndüklerini keşfederler. Her ikisinin de cep telefonları servis dışıdır. Üstelik zaman hızla akıp geçmiş, hava da kararmaya başlamıştır. Çok geçmeden yakıtlarının da bitmesiyle geceyi 9 numaralı konutta geçirmeye mecbur kalan gençler, sabah uyandıkların da kapının önünde gizemli bir kutu bulurlar. Kutuda yeni doğmuş bir bebek ve ufak bir not bulunmaktadır. Neler olup bittiğine anlam veremeyen, büyük bir şok yaşayan kahramanlarımız, labirenti andıran lanet yerden bir an önce çıkmak için planlar yapmaya başlarlar. Ancak büyük bir tuzağın içerisine hapsoldukları düşüncesi bile psikolojilerini alt üst etmeye yetmektedir...


İyi; Özgün konusu ve merak uyandıran kurgusuyla farklı bir kosept denemek isteyenlerin göz atması gereken başarılı bir alternatif. Oyunculuk ve gizem seviyesi de fena değil.
Kötü; Daha ilgi çekici diyaloglar ve gizem seviyesinin bir tık daha iyi olması yapımı daha üst bir noktaya taşıyabilirdi.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!