Rust Creek (2018)

Fatih Varlık
0

Rust Creek (2018)
 Başarılı bir kolej öğrencisi olan Sawyer, bir iş görüşmesine katılabilmek için arabasıyla yola koyulur. Uzun bir yolculuğun akabinde Gps' in azizliğine uğrayarak otoyoldan ayrılan kahramanımız, kuş uçmaz kervan geçmez nitelikte kırsal bir arazide daireler çizdiğini fark eder. En nihayetinde arabayı kenara çekip, harita üzerinde nirengi noktalarını kontrol ederek, otoyola dönmeyi planlayan Sawyer, tekinsiz görünümlü iki taşralının yanına sokulduğunu gözlemler.
Rust Creek (2018)
Çocukluklarından beri buralı olduklarını söyleyen Hollister, teklifsiz konuşmalarının yanı sıra agresif bir tutum da sergilemektedir. Sawyer' ı tipik bir şehirli, muhallebi çocuğu olarak gören Hollister ve kankası, havanın da kararmaya başlamasından faydalanıp, onu biraz kıvrandırıp, eğlenmeyle karar verirler. Sawyer ise otoyola nerden bağlanabileceğini öğrenip bir an evvel yola koyulmak amacındadır. Hollister' ın sözlü tacizlerinin de ötesine geçen tavırları sonrasında ufak bir arbede yaşanır ve Sawyer anlık bir fırsat bularak ormanlık araziye doğru kaçmayı başarır. Bacağından fena halde yaralanmasından sebep peşindeki iki iri yarı adamdan daha fazla nasıl kaçabileceğini düşünen kahramanımız, telefonunun da arabada kaldığını fark edince umutsuzluğa kapılmaya başlar. Dahası çok geçmeden güneş batar ve hava dramatik bir şekilde soğumaya başlar. Güç bela geceyi atlatmayı başaran kahramanımız, hiçliğin orta yerinde olsa da sabahın erken saatlerinde bir yolunu bulup arabasına ulaşmanın planlarını yapar. Ne de olsa cep telefonu da araçtadır. Ancak hesaba katmadığı, kaotik bazı durumlar sonrasında arabasından umudu kesmek zorunda kalan Sawyer, Hollister' ın da hala peşinde olduğunu keşfeder. Yeniden ormana dönmek zorunda kalan kahramanımız, aç susuz daha ne kadar dayanabileceğinin muhasebesini yaparken bitkin düşüp bayılır. Ertesi gün elleri kolları bağlı bir şekilde, pejmürde bir karavanın içinde gözlerini açan Sawyer, neler olup bittiğini anlamaya çalışmaktadır. Kendisini Lowell olarak tanıtan genç bir adamla tanışan kahramanımız, peşindeki iki hödüğün tacizlerinin çok daha ötesinde, komplike bir meselenin parçası haline geldiğini öğrenir. Üstelik çember daralmakta, giderek kapana kısılmaktadır...

İyi; Tahmin edilebilir, lineer bir kurguda ilerlemesine rağmen suç- gerilim filmlerinden hoşlananların göz atabileceği vasat bir alternatif. Bu filmi sevenler Savaged (2013) ve I Spit on Your Grave (2010) yapımlarına da göz atabilirler.
Kötü; Zaman zaman temponun çok düştüğü; sıkıcı bir hale bürünen, yüksek beklenti ile izlenilmemesi gereken bir yapım.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!