Orphan: First Kill (2022)

Fatih Varlık
0

Orphan: First Kill (2022)
Orphan (2009) yapımının devam filminde zaman çizelgesi olarak ilk filmin öncesine uzanıp, Esther' in gizem dolu geçmişine tanık oluyoruz. Estonya'da gözlerden ırak bir akıl hastanesinde tutulan Esther, bir yolunu bulup tesisten kaçmayı başarır. Yeni bir kimlik inşa ederek, Albright ailesinin uzun süredir kayıp olan kızını taklit edip, Amerika kapısını aralar.
Orphan: First Kill (2022)
Varlıklı bir aile olan Albright'lar, kaçırıldıklarını düşündükleri kızlarının yıllar sonra ortaya çıkmasıyla büyük bir sevinç yaşarlar. Esther aynen hatıralarındaki gibidir sadece farklı bir ülkede zorla tutulduğu için aksanlı konuşması göze batmaktadır. Kızının mucizevi bir şekilde dönüşüyle yeniden hayata tutunan Allen, bir daha asla onu gözünün önünden ayırmayacağını dillendirmektedir. Albright'lar sayesinde lüks bir hayata kavuşan Esther ise gizemli bir şekilde ortaya çıkmasından sebep, bir yandan olan bitenleri sorgulayan polislerle bir yandan da aileye yakın bir psikologla uğraşmaktadır. Hata yapmamak için oldukça temkinli davranan kahramanımız, özellikle babası Allen'ın ilgisini manipüle ederek bir denge tutturabilme arayışındadır. Başlarda her şey planladığı gibi gitse de sürekli geçmişine burun sokulmasından sıkılmaya başlayan Esther, Albright malikanesinde kendi planlarının ötesinde bir hesaplaşmanın içine sürüklenir. Artık çok daha temkinli davranmalı, özellikle ağabeyi Gunnar'a ekstra dikkat etmelidir...

İyi; İlk yapımdaki boşlukların doldurulması açısından başarılı bulduğum bir yapım olduğunu söyleyebilirim. Tabii bir devam filmi olduğu için aynı gizem seviyesinden ve sürpriz faktöründen eser yok. Ancak yine de sürükleyici ve göz atılabilir bir alternatif. Serinin ilk filmi Orphan (2009) incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.
Kötü: İlk yarısı itibariyle iyi başlasa da devamında vasat bir izlenim veriyor. Final daha farklı olabilirmiş.

Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!