Ryad (aka Row) 19 (2021)

Fatih Varlık
0
Ryad (aka Row) 19 (2021)

Çocukken yaşadığı dehşet verici bir uçak kazasından tek kurtulan olarak kayıtlara geçen Katerina, aynı kazada annesini de kaybetmenin matemiyle yaşamaktadır. Aradan uzun yıllar geçmesine rağmen sık sık belleğinde canlanan kaza anıyla yüzleşmek zorunda kalan kahramanımız, bir yandan da kızına iyi bir anne olabilmek için elinden geleni yapmaktadır. 

Ryad (aka Row) 19 (2021)

Şiddetli fırtına ve hava muhalefetinden ötürü çok sayıda uçuşun iptal edilmesi sonrasında kızıyla beraber bir gece uçuşu için bilet bulan Katerina, sadece bir avuç yolcunun olduğu bir uçakla seyahat edecek olmanın şaşkınlığını yaşar. Zira diğer yolcular da benzer şekilde ilk kez bu kadar az yolcusu olan bir uçakta bulunduklarından söz ederler. Uçuş öncesinde birkaç sıra arkalarında oturan yaşlı bir çifttin uçuş korkusunu yenmelerine yardımcı olan Katerina, her şeyin yolunda gideceğinden emindir. Kalkış esnasında kızını koltuğundan ayrılmaması hususunda tembihleyen kahramanımız, rutin bir şekilde başlayan uçuşta tek dert etmeleri gereken konunun zaman zaman konforlarını bozabilecek türbülans olabileceğinden endişelenmektedir. Uçağın sorunsuz şekilde havalanmasının akabinde ufak bir kestirme yapabilmek için arkasına yaslanan Katerina, çok geçmeden dehşet verici bir kabustan uyanır. Yıllar önce geçirdiği travmatik uçak kazasından kesitler gören kahramanımız, neyse ki kızının da yanında ve güvende olduğunu fark ederek, kafasında kurduğu olumsuz düşüncelerden bir an evvel sıyrılmaya çalışır. Ancak yolculardan birinin beklenmedik bir şekilde ölümüne bir açıklama getiremez, birtakım tuhaflıklar ve yanılsamaların eşiğindedir. Gizemli bir varlığın peşinde olduğunu hisseden kahramanımız, işlerin daha da kötüye gideceğinden endişe etmektedir. Diğer yolcular tarafından teskin edilse de çok geçmeden çocukluk kabusunun yakasını bırakmadığını keşfeden Katerina, kızını koruyabilmek için elinden geleni yapmaya kararlıdır...

İyi; Tek mekânda geçen kurgusu ve psikolojik gerilim seviyesiyle, türü sevenlerin büyük beklentilere girmeden göz atabileceği bir alternatif.
Kötü; Düşük tempoda ilerleyen, gizem seviyesi vasat bir yapım.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!