Mr. Harrigan's Phone (2022)

Fatih Varlık
0

Mr. Harrigan's Phone (2022)
Ufak bir kasabada babasıyla beraber yaşayan Craig, kilisede tanıştığı Mr.Harrigan'ın ilgisini çekmeyi başarır. Kasabanın en zengin insanı olarak anılan Harrigan, artık epeyce yaşlanmış ve gözlerden ırak bir malikanede münzevi bir yaşam sürmektedir. Craig' den kendisine kitap okumasını ister ve karşılığında da bir miktar para ödemeyi önerir. Babasının da onayını alarak düzenli olarak Mr.Harrigan'ı ziyaret etmeye başlayan Craig, hem sevdiği bir aktiviteyi yapmakta hem de sıra dışı bir kişiliğe sahip olan Harrigan ile sohbet edebilmektedir. 
Mr. Harrigan's Phone (2022)
Günler ayları, aylar da yılları kovalar ve ergenliğe adım atan Craig, rutinini bozmadan Harrigan'ı ziyaret etmeye devam eder. Aradan geçen yılların da etkisiyle iyiden iyiye güçten düşen Harrigan'a ufak bir sürpriz yapmak isteyen kahramanımız, bir cep telefonu hediye ederek, bu sayede istediği zaman haberleşebileceklerini söyler. Tutucu ve geleneksel yönü ağır basan Harrigan, başlarda itiraz etse de bu ufacık teknoloji harikasıyla neler yapabileceğini keşfedince memnuniyetini gizleyemez. Öte yandan liseye başlayan ve yeni arkadaşlar edinen Craig derslerine de sıkı sıkıya sarılırken, günün birinde ziyareti sırasında Harrigan'ın vefat ettiğini öğrenir. Bu sarsıcı durum sonrasında epeyce hüzünlenen kahramanımız, her ne kadar hala kabullenmek istemese de annesini de çocukluk yıllarında kaybetmesinden sebep depresif bir ruh haline sürüklenir. Harrigan'a veda edebilmek için son dönemlerde ikisinin de sıklıkla kullandığı iletişim biçimi olan cep telefonunu kullanıp bir mesaj atmayı düşünen kahramanımız, sabah uyandığında gözlerine inanamaz. Zira henüz bir gün evvel cenazesine katıldığı Harrigan'dan bir sms alır...

İyi; Stephen King romanından uyarlama bir yapım olan "Mr. Harrigan's Phone (2022)" yer yer durağan ilerlese de göz atılabilecek başarılı bir gerilim filmi. Oyunculuk ve atmosfer olarak da ortalamanın üzerinde.
Kötü; Hikâye ve karakter gelişimlerine odaklanmaktan olsa gerek korku-gerilim öğeleri yönünden eksik kalmış bir yapım. 
Editör'ün Puanı

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!