Deadstream (2022)

Fatih Varlık
0
Ünlü bir internet vloggerı olan Shawn, takipçilerine meydan okuduğu sansasyonel videolarla tanınmaktadır. Son dönemlerde popülaritesinin düşmesinden sebep daha önce denemediği bir konsepti tercih eden kahramanımız, herkesin duyunca dahi dehşete düştüğü lanetli bir evde geceyi geçirip, kilitli kalmayı göze alır. Yanına aldığı kameralar sayesinde takipçilerine korku dolu bir canlı yayın deneyimi sunmayı planlar. Bu sayede çok izlenildiği eski günlere dönebileceğini düşünür.
Metruk malikaneye geldikten sonra ilk iş arabasının bujileri söküp ağaçlık araziye savuran Shawn, eşyaları yanına aldıktan sonra canlı yayını da başlatıp kendisini içeri kilitler. Nerden baksan ürpertici bir mekân görüntüsündeki ev hakkında dersine iyi çalışan kahramanımız, daha önce burada yaşanan dehşet verici olayları peyderpey aktarırken bir yandan da göz ucuyla takipçilerinin tepkisini ölçmektedir. Ufak aksiyon kameraları yerleştirerek işe başlayan Shawn, daha önce metafizik aktivite raporlanmayan tek odayı kendisine çalışma alanı olarak seçer ve bilgisayarını kurup, tuhaf bir şeylerin olması için beklemeye koyulur. Takipçilerinin sıkılmaya başladığı anlarda adrenalin seviyesini yükseltmek için komik duruma düştüğü abartılı hikayelere başvurur. En nihayetinde bir dizi anormalliğin kameralara yansıması sonrasında anlatılanların şehir efsanesinden ibaret olmadığını hisseden Shawn, bir yandan da takipçilerinin gazlaması sonrasında olan bitenlere yakından bakmak için cesaretlendirilir. Çok geçmeden yalnız olmadığını keşfeden kahramanımız yaptığının ne kadar da aptalca bir şey olduğunu düşünmeye fırsat bulamadan, şeytani bir güçle yüzleşmek zorunda kalır...
İyi; Sürükleyici bir kurguya sahip, yer yer korku öğeleri hoyratça kullanılsa da daha çok korku-komedi olarak sınıflandırılabilecek eğlenceli bir yapım. Oyunculuk ve atmosfer olarak da ortalamanın üzerinde.
Kötü; Tahmin edilebilir kurgu, klişeler...
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!