Fall (2022)

Fatih Varlık
0

Fall (2022)
Dan'in talihsiz ölümünün ardından uzun süredir görüşmeyen iki yakın arkadaş Becky ve Hunter, kendi yollarına gitmeyi tercih ederler. Dan' in yokluğunu bir türlü kabullenemeyen ve depresif bir yaşantı süren Becky, günden güne içine kapanmakta, olanları unutabilmek için alkolden medet ummaktadır. Serkeş bir hayat süren Hunter ise kilometrelerce uzakta takipçilerini memnun edebilmek için sosyal medya üzerinden abartılı içerikler üretmektedir.
Fall (2022)
Günün birinde çat kapı Becky'i ziyarete gelen Hunter, olan bitenleri unutmanın ve yeni bir başlangıç yapmanın her ikisi için de iyi geleceğinden söz eder. Yaşam enerjisini yitirmiş bir halde bulduğu Becky'i rahatlatmak ve eski günlerde olduğu gibi neşelendirmek isteyen kahramanımız, eğlenceli bir fikri olduğundan söz eder. Yaklaşık 2000 feet yükseklikteki eski radyo kulesine bir tırmanış planladığını anlatır. Eski günlerdeki dağ tırmanışlarında olduğu gibi en yakın arkadaşı olarak gördüğü Becky' nin de yanında olmasını isteyen Hunter, bu sayede ortak kayıpları olan Dan'in de huzur bulacağından söz eder. Başlarda fikre sıcak bakmasa da Dan için bir şeyler yapmak isteyen Becky, ısrarlar sonrasında ikna olur ve Hunter'ın peşine düşer. Hazırlıkları tamamladıktan sonra çölün orta yerindeki kuleye tırmanışın için gerekli malzemeleri de yanlarına alarak yola koyulurlar. Bir yandan da kanalı için içerik üretmek isteyen Hunter, vlog tadında videolar çekmekte, zirveden dronla çekeceği görüntülerin ses getireceğinden söz etmektedir. İn cin top oynanan arazide kulenin yüksekliği sonrasında gözleri korksa da tırmanışa başlayan ikilimiz, uzun ve yorucu bir günün sonunda zirveye ulaşmayı başarırlar. Fotoğraflar ve videolar çekilir, Dan yad edilir artık dönüş için her şey hazırdır. Ancak hesaba katmadıkları şekilde tırmandıkları paslı merdivenin kulenin gövdesinden ayrılması sonrasında dehşete düşen kahramanlarımız, telefonlarına sarılsalar da sinyal olmadığını fark ederler. Kuş bakışı etrafı taradıklarında hiçliğin ortasında olduklarının kabulü daha da kaygılanmalarına sebep olur. Üstelik hava kararmakta, yanlarındaki su şişesi de bitmek üzeredir.

İyi; Tek mekânda geçen filmleri sevenler için akrofobik unsurların da yer aldığı, sürükleyici bir gerilim filmi. Oyunculuk, kurgu ve tempo yönünden de beklentimi karşıladı. Türü sevenlerin göz atması gereken bir alternatif.
Kötü; Diyaloglar ve karakter gelişimleri bir tık daha iyi olabilirmiş.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!