It Lives Inside (2023)

Fatih Varlık
0

It Lives Inside (2023)
Hint asıllı bir ailede yetişen Sam, Amerikan kültürünü benimsemiş genç bir kızdır. En yakın arkadaşı Tamira ile beraber çocukluk yıllarını geçiren kahramanımız, daha sosyal ve hızlı adapte olan kişiliğinden sebep okula başlamasının akabinde çok sayıda yeni arkadaş da edinmiştir. Etnik kimliğinden sıyrılabilmek ve bu sayede daha popüler olabilmek için Tamira ile arasına set çekmeye başlayan Sam, geçmişi geride bırakıp olur da karşılaşırlarsa uzaktan selam vermekle yetinmektedir.
It Lives Inside (2023)
İçine kapanık bir karakter görüntüsü veren Tamira, çevresindekiler tarafından asosyal ve uyumsuz olarak nitelendirilmektedir. Günün birinde elinde sıkı sıkıya tuttuğu bir kavanozla okula çıkagelmesi daha da tuhaf görünmesine sebep olur. Tamira'yı görmezden gelerek popülaritesini korumak isteyen Sam, neler olup bittiğini anlamak yerine çocukluk arkadaşına sırtını dönmeyi tercih eder. Ailesiyle de eş zamanlı olarak çeşitli problemler yaşayan Sam, giderek kırılganlaştığı bir dönemde Tamira'nın sırra kadem basmasıyla büyük bir şok yaşar. Zira onu gören son kişi kendisidir ve elinde tuttuğu kavanozla dalga geçmesinin yanı sıra anlattıklarını da hiçe sayıp, deli muamelesi yapmaktan geri durmamıştır. Dahası kavanozda habis bir canlının yaşadığını öğrenmesine rağmen parçalanmasına izin veren Sam, bir bakıma kötücül varlığı da serbest bırakmıştır. Tüm bunlar olup bittikten kısa bir süre sonra bir dizi dehşet verici olay yaşamaya başlayan kahramanımız, başının büyük bir belada olduğunu hissetmeye başlar. Tamira'nın izini sürerek cevaplar bulmaya karar verse de tüm oklar geçmişte yaşamış eski bir Hintli aileye işaret etmektedir. Kendisini ve sevdiklerini kurtarabilmek için gizem perdesini aralamak isteyen Sam, dehşet dolu bir kovalamacaya sürüklenir. Zaman aleyhine işlemektedir...

İyi; Mistisizm sosuyla işlenen gizem fikri fena değil.
Kötü; Klişe bir kurguya sahip, yer yer sıkıcı, gerek atmosfer gerekse de oyunculuk olarak vasat bir yapım. Get Out (2017) filminin yapımcısından perdeye aktarılsa da ne yazık ki beklentilerin altında kalan bir deneme olmuş.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!