When Evil Lurks (2023)

Fatih Varlık
1
When Evil Lurks (2023)
Gözlerden ırak bir kasabada şeytani bir varlık ortaya çıkarak pejmürde bir adama musallat olur. Arazinin sahibi ile beraber olan bitenden haberdar olan Pedro ve Jimi kardeşler, bir yolunu bularak kötülüğü def etme arayışındadır. Kulaktan kulağa aktarılan mitlere göre bir an evvel harekete geçmeleri gerektiğini keşfeden kahramanlarımız, doğum olarak adlandırılan şeytanın vücut bulmasından önceki aşamada olmalarından sebep tüm kasabanın karanlığa teslim olmaması için bir şeyler yapmalıdır.
When Evil Lurks (2023)
Kötülüğün hızla yayılması sonrasında hayvanlar telef olmakta, meseleye dahil olan kasabalılar ise akıllarını yitirmiş gibi davranarak şiddet saçmaktadır. Eskilerin deyimiyle "çürümüş" olarak adlandırılan varlığa karşı silahlarından ve baruttan medet umamayacaklarını anlayan Pedro, merkezde oturan ailesinin güvenliğini sağlamak için yola koyulmaya karar verir. Olabildiğince kasabadan uzaklaşarak şeytani varlığı geride bırakmayı planlayan kahramanımız, Jimi'nin de eşlik etmesiyle iblisin nefesini enselerinde hissettikleri bir kovalamacaya girişir. Çocuklarını koruyabilmek ve ailesini bir arada tutmak için elinden geleni yapmaya kararlı olan Pedro, her defasında birtakım engellerle karşılaşır ve asla kazanamayacağı bir mücadelenin kurbanı olmaya başlar. Adım attıkları her yer kötülüğe kucak açmakta, sevdiklerinin gözleri önünde yitip gitmesine seyirci kalmaktadır. Son çare olarak Jimi'nin önerisi üzerine kasabanın dışında bir başına yaşayan bilgi bir kadın olan Mirtha'nın yanına sığınan kahramanlarımız, peşlerindeki iblisten kurtulabilmek için yardım isterler. Daha önce bu denli bir kötülükle yüzleşmediğini anımsatan Mirtha, her şeyin başladığı yere dönmeleri gerektiğini dillendirir. Üstelik zaman da aleyhlerine işlemektedir...

İyi; Baştan sona sürükleyici, atmosferik bir gerilim filmi. Kurgu ve oyunculuk olarak da gayet başarılı. Türü sevenler için farklı dinamikler içeriyor olması ayrıca söz edilmesi gereken bir faktör. Bu filmi sevenler yönetmen Demián Rugna'nın bir diğer yapımı olan Aterrados (aka Terrified) (2017)'a da göz atabilirler.
Kötü; -
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. Spoiler............Selam film çok iyi başladı it follows vari bir konu sonra çok saçma bir fikir gelmiş akıllarına ışık tutmayınca bişey yapamıyorlarmis filan finalini de beğenmedim bu kadar övülmeye değer değil saygilar

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!