Double Blind (2023)

Fatih Varlık
0

Double Blind (2023)
"Blackwood" firmasının ürettiği son ilaç için kapalı kapılar ardında bir deneye davet edilen üç erkek ve üç kadından oluşan denek grubu, bir hafta sürecek zaman diliminde belli dozajlarda tatbik edilecek ilaçları kullanmaları karşılığında büyük bir para ödülüyle cesaretlendirilir. Firmaya ait bir yer altı tesisinde konuk edilen kahramanlarımız, Dr. Burke gözetiminde talimatlara uymaları ve işbirlikçi olmaları hususunda motive edilir.
Double Blind (2023)
Diğer deneklere göre daha içine kapanık bir karakter olan Claire, hayatının depresif bir döneminde olduğundan yola çıkarak buraya dost edinmek ya da arkadaşlık kurmak için değil para kazanmak için geldiğini vurgular. Öte yandan grubun içinde daha önce de farklı firmaların ilaç denemelerine katılmalarından sebep tanıdık yüzlerin bulunması bir bakıma sinir bozucuyken bir yandan da bir hafta sürecek rutin bir işin sıradanlığına işaret eder. Ne de olsa Dr. Burke belirli saatlerde almaları gereken hapları getirmekte, gün içi bir dizi test ve tatbikin akabinde kahramanlarımız da kafalarına göre dinlenip vakit geçirebilmektedirler. Tesiste geçen henüz ilk gecenin akabinde tüm deneklerin bir hayli uykulu ve düşük enerjili olmaları ilacın en belirgin etkisi olarak göze çarpar. Bunun son derece doğal olduğunu dillendiren Dr. Burke sıradaki aşamada ise ne kadar uykusuz kalabileceklerini öğrenmeye çalışacaklarını aktarır. Ancak çok geçmeden bir şeyler yolunda gitmemeye başlar ve tesis tamamen kapanma anlamına gelen karantina moduna geçer. Uzun süredir uykusuz kalan kahramanlarımız dış dünyayla irtibatlarının da tamamen kesilmesiyle bir nevi kapana kısılırlar. Dahası saatlerin ilerlemesi ve uykusuzluğun artık baş edilebilecek raddeyi geçmesiyle halüsinasyonlar ve bir dizi metafizik olaylara da maruz kalmaya başlarlar. İlacın yan etkilerinin de gözlemlenmeye başlaması üzerine ne pahasına olursa olsun uyumamalarını gerektiği hususunda hem fikir olan Claire ve arkadaşları olabildiğince dayanıp karantinanın sona ermesini beklemeye karar verir. Ancak stres ve panik seviyesi giderek artmakta, gerilim tırmanmaktadır...
İyi; Tipik tek mekânda geçen filmleri sevenlerin göz atması gereken, oyunculuk ve kurgu olarak da ortalamanın üstünde bir alternatif. Grup dinamikleri ve gizem seviyesi olarak da fena değil. Bu filmi beğenenler Tell Me How I Die (2016) yapımına da göz atabilirler.
Kötü; Diyalogların daha zekice kurgulanması ve karakterlerin geçmişlerine dair daha fazla detaya girilmesi daha fazla derinlik kazandırabilirmiş.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!