Freud's Last Session (2023)

Fatih Varlık
0
Freud's Last Session (2023)

"Vahşi doğada gezinirken bir hayvan inine rastladım ve orada yatıp uyudum. Uyurken bir rüya gördüm."
(John Bunyan)
Kıta Avrupası yeni bir Dünya Savaşı'nın pençesindeyken çok sevdiği Viyana'dan Londra'ya taşınmak zorunda kalan Freud, yaşamının son dönemlerini kızı Anna Freud ile birlikte bir malikanede geçirmektedir. Kitlelere psikolojiyi tanıtan kişi ve psikanalizin kurucusu olarak tarihe geçen Freud, aradan geçen yılların da etkisiyle içe kapanık bir yaşam sürmekte, sağlık sorunlarıyla yüzleşmektedir. 
Freud's Last Session (2023)
Günün birinde ünlü yazar C.S. Lewis'i evinde ağırlamaya karar veren Freud, sohbetleri sırasında Tanrı'nın varlığı üzerine bir tartışmaya taraf olur. Son derece aklı başında ve rasyonel bir tutum sergileyen Lewis, Freud'un görüşlerini eleştirmekte, Tanrı'nın varlığını kabul edenlerin sadece işin kolayına kaçan akılsızlar ya da budalalar olmadığı hususunda ısrar etmektedir. Dahası nevrotik bir kişilik olmadığına da Freud'u ikna etmeye çalışan Lewis, yaşam ve ölüm gibi ontolojik problemlerin sadece inançla üstesinde gelinebileceğini ima eder. Lewis'i kendi tarzıyla gözden geçiren Freud ise bir yandan inancının temelini sorgularken bir yandan da asıl önemli olanın anlatılanlar değil gizlenenler olduğundan söz eder. Hayata tutunabilmek ve bir avuntu bulabilmek için çoğu insanın özlem duyduğu bir şeyler olduğundan bahseden Freud, zekice sorularla Lewis'in daha açıklayıcı olmasını sağlar. Zamanla konu konuyu açar ve anlattığı anekdotlar neticesinde Lewis'i teşvik ederek, derinlerindeki anıları gün yüzüne çıkaran Freud, en yakın arkadaşının annesiyle olan tuhaf ilişkisini itiraf etmesine yardımcı olur. Zeki bir adam olan Lewis ise kızı Anna ile Freud arasındaki ilişkiden dem vurur. Tanrı'nın varlığı üzerine bir tartışmayla başlayan sohbet, ortaya çıkan yeni sorunlara Freud'un aradığı cevaplarla beslenen bir sekansa dönüşür...
İyi; Zamanın ruhunu yansıtan, Freud ve Lewis gibi ünlü isimlerin zihinlere misafir olunabilecek başarılı bir dram-gerilim filmi. Oyunculuk, sinematikler ve diyaloglar açısından da gayet iyi.
Kötü; Ağır tempo yer yer sıkıcı gelebilir.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!