The Lost (2006)

Fatih Varlık
0
The Lost (2006)
Bir zamanlar Ray isimli bir genç,boyunu daha uzun göstermek için botlarının içerisine ezilmiş bira kutuları koyardı.Yüksek egoya sahip bu adam,görünümüne ve özellikle saçlarına çok özen gösterirdi.Ailesinin sağladığı imkanlarla etrafa çaka satıp,uyuşturucu müptelası haliyle boyundan büyük işlere kalkışırdı.Yakın arkadaşı Tim ve sevgilisi Jen ile beraber umarsız bir hayat sürdüren Ray,günün birinde ileride çok pişman olacağı bir işe girişecektir.
Kasabalarının hemen dışındaki kamp alanında her zaman olduğu gibi Tim ve Jen ile beraber kafayı dağıtmak için bir araya gelen Ray,ormandaki eski tuvaleti kullanmak istediğinde bir sürprizle karşılaşır.Kamp alanında yalnız değillerdir,iki genç bayan da göletin kenarında takılmaktadır.Ray'in sebepsiz öfke nöbetlerinden biri daha başlamıştır ve onun yapabilecekleri daha şimdiden herkesin ürpermesine neden olmaktadır.İşte o anda plansız,tamamen spontane şekilde canice bir eyleme girişir.Yanında bulunan av tüfeği ile kızları vuran Ray,Tim ve Jen'in de olayın parçası olmasını sağlar.Şimdi esaslı bir plana ihtiyaçları vardır.Keza cesetler ne pahasına olursa olsun ortaya çıkmamalıdır.
Olayın ardından dört uzun sene geçmiştir.Hunharca cinayetleri halen kasabanın polis teşkilatı araştırmayı sürdürse de ellerinde kimseyi suçlayabilecek deliller mevcut değildir.Kasabanın bıçkın delikanlısı Ray olağan şüpheli görüntüsündedir.Ne de olsa madde bağımlısı,çevresindekilere oldukça kaba davranan bu hırçın genç tüm dikkatleri üstüne çekme konusunda epey başarılıdır.Kendi içerisinde gel gitler yaşayan Ray ise kasabaya yeni taşınan Kate ile yeni bir başlangıç yapma arayışındadır.

İyi;Baştan sona buhranlı atmosfere sahip tarifi gerçekten zor bir yapım.Ray karakteri üzerinden ilerleyen hikaye daha çok onun gözünden izleyicilere yansıtılıyor.Tipik bir gençlik filminde yer alan ana bileşenler;cinsellik,uyuşturucu,sorumsuzluk vs yine ön planda.Jack Ketchum'ın tıpkı The Girl Next Door ve I Know Who Killed Me gibi sinemaya uyarlanan kitaplarından bir diğeri daha.
Kötü;Kurgu dağınık şekilde ilerliyor.Esasında yönetmenin bu konuda endişeleri olduğunu düşünmüyorum.Nasıl başladığı,ne şekilde devam ettiği ve nasıl bir finalle sonlandığı tamamen sizin yorumlarınıza kalmış.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!