The Uninvited (2009)

Fatih Varlık
0
2003 yapımı uzakdoğu korku sineması örneklerinden A Tale of Two Sisters filminin yenilenen Hollywood uyarlaması olan;eski versiyonuna göre bir takım eksiklikleri hissedilse de gayet başarılı bir gerilim filmi.Özellikle orijinal filmi izlemeden bu filmi izleyecek olanlar pek fazla bir şey kaybetmezler.Hatta genelde uzakdoğu filmlerinden uzak duran,ön yargılı pek çok kişi içinde The Uninvited filmini izlemek doğru tercih olacaktır.
Filmin konusuna gelecek olursak;annesinin ölümünün ardından yaşadığı yoğun travma sonrasında bir psikiyatri kliniğine kaldırılan Anna,yaşadığı uzun tedavi sürecinin ardından evine dönmüştür.Ablası Alex ve babası,Anna evine döndüğü için oldukça sevinçlidirler.Ancak Anna’nın bilmediği bir şey vardır;babası o klinikte kalırken  Rachel isimli bir bayanla nişanlanmıştır.Rachel alımlı ve güzel bir bayandır.Anna,yeniden alışmaya çalıştığı evinde zamanla kabuslarla dolu rüyalar görmeye başlar.Hatta bunlar onun için çok fazladır ve  yaşadıkları gerçekmiş hissine kapılmaya başlar.Evde annesine ait eski hatıraları gördükçe,yaşadığı tuhaf,korku dolu ve bir o kadar da fantastik düşler artmaya başlamıştır.
Anna ,hasta annesini kaybetmeden evvel ablası Alex’e göre, annesine duygusal olarak daha sıkı bağlıdır ve onun durumuna çok üzülmektedir.Annesinin yaşadıkları evin hemen dışında,hastalığı nedeniyle kalmak zorunda olduğu mütevazi oda da onu sık sık ziyaret etmektedir.Annesi yatalaktır ve bir şeylere ihtiyacı olduğunda elindeki zili sallayıp yardım istemektedir.Anna,annesinin ölümü hakkında ablası Alex ve babasının ihmali olabileceğini düşünmektedir.
Rachel,Anna’ya arkadaşça yaklaşmıştır ve onunla iyi geçinmeye çalışır.Anna ise Rachel ve babasının ilişkisinden hoşlanmamaktadır.Öyle ki Rachel,Anna’nın annesi ölmeden önceki son dönemlerde ona bakması için tutulan bir hemşiredir.Anna klinikteyken,Rachel’in bir şekilde babasını kandırdığını ve onunla ilişkiye başladığını düşünür.Aklındaki Rachel  kurgusunu daha da genişletir ve onun annesinin vefatında kasti bir rolü olabileceğini ve annesini ortadan kaldırıp evin hanımı olmak istediğini düşünür.
 
Yine kabuslarla dolu bir gece yarısı kahramanımız fantastik bir olaya şahit olacaktır.Odasını eski erkek arkadaşı ziyaret eder,vucudu kanlar içerisindedir ve Anna’ya annesinin ölümü hakkındaki gerçekleri bildiğini ve bunları anlatmaya şimdi zamanı olmadığını,ertesi gün kendisini ziyarete gelmesini bu sayede ona her şeyi anlatacağını söyler.Anna’nın aklındaki şüpheler daha da artmıştır.Annesinin ölümünde gerçekten de Rachel’in rolü olabilir mi?Bildiklerini ablası Alex  ile paylaşır..Rachel da Anna’nın kendisi hakkında planları olduğunu düşünmeye başlar ve tedbirli olmaya çalışır. Artık evin içerisindeki 3 bayan birbirlerine düşman olmuşlardır Geçmişte saklanan olaylar nelerdir?

Evde bayanlar arasındaki düşmanlık en çok Anna’nın babasını rahatsız etmektedir.Kahramanımızın düşler gördüğünü,kendisine anlatmaya çalıştığı Rachel ile ilgili fikirlerinin,asılsız ve hayal ürünleri olduğunu düşünür.Dahası kızının klinik tedavisine rağmen halen tam olarak travmanın etkilerini atlatamadığını ve aklının ona oyunlar oynayabileceği izah eder.Babalarının  olayların dışında kalması ile iki kız kardeş,ilk olarak Rachel’in maskesini indirmeye ve geçmişindeki olası açıkları bulmaya çalışırlar.Bunlardan haberi olan Rachel da evdeki durumunu korumak ve nişanlısını kaybetmemek adına,kızlarla mücadeleye girişir.

İyi;Son çeyrek ve özellikle final. Kötü;Sonuçta yapım olarak uzakdoğu çakması...İlk fikre ve yapıma sahip çıkmak daha doğru olur. Gereksiz;
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!