The Walking Dead - Beside the Dying Fire (S2E13) Sezon Finali

Fatih Varlık
4
 
Shane'in ölümü sonrasında büyük bir aylak sürüsünün Hershel çiftliğine hiç olmadığı kadar yaklaşması,nihayet kahramanlarımızın pembe dizi havası kazanan lanet çiftlikten uzaklaşmalarına neden olacak.Rick her ne kadar ahırı yakarak aylakları yavaşlatmayı düşünse de maalesef bu amacında pek başarılı olduğunu söyleyemeyiz.Daryl ve çiftliktekilerin ahırdan yükselen alevler ve çevrisinde beliren aylakları görmeleri ise belki de en büyük şansları olacaktır.Sezonun ilk bölümlerini hatırların otobanı istila eden devasa sürü bu kez yeniden iş başında ve durmaya da hiç niyetleri yok.Kafilede baş gösteren paniğin ardından Rick olmadan kararlar vermek zorunda kalan kahramanlarımız,kayıplar vermeye başlasalar da bir şekilde arabalarla vs oradan uzaklaşmayı başarırlar.

Rick,Carl ve Hershel birlikte Sophie'e erzak bıraktıkları otobana dönerler.Tabii diğer hayatta kalanlar hususunda pek de ümitli olamayan kahramanlarımız,neyse ki kısa bir süre sonra çıka gelen Lori,Glenn,Darly,Carol,Maggie,T-Dog ve Beth ile derin bir nefes alırlar.Evet bazı kayıplar vermişlerdir ancak aylak istilasında o kabus dolu gecenin ardından,hayatta kalanların birbirlerinden bağımsız etrafa dağılması sonrasında yeniden bir araya gelmeleri büyük bir lütuftur.
Carol'ı kurtarmak için aylakların arasına dalan Andrea ne yazık ki panikle kaçışan arkadaşlarının onu fark etmemesi üzerine ormanda tek başına kalmıştır.Eğer kafilemize ulaşamazsa hayatta kalabilme şansı neredeyse hiç yok gibi.

Tabii bir de işin Shane kısmı var.Yeniden bir araya gelmeleri ile Shane'in başına gelenleri açık yüreklilikle açıklayan Rick,artık daha otoriter bir kimliğe bürünmüştür.Gruptan çıkan çatlak sesleri bastıran kahramanımız,daha fazla tartışmanın yarar sağlamayacağı hususunda kararlıdır.Yapmaları gereken ormanda yine korku dolu bir geceyi atlatarak,yakıt ve yiyecek bulabilmek için sabahı etmektedir.



Biten Sezonun Ardından;

-Öncelikle sosyal mesajlar üzerinden ilerleyen bazı bölümlerin ilk sezonun sonrasında pek çoğumuzu sıktığı muhakkak.Ancak öyle bir sezon finali yapmışlar ki bence muazzamdı.Aksiyon ve kurgu mükemmele yakındı.
-Sonunda çiftlikten kurtulmayı başardık.
-Shane artık yok,grupta dengelerin değişeceği kesin gibi.Senaryo gereği Rick'le çatışan yeni bir antikarakter diziye girecektir.
-Geçen sezonun finaline dönelim.Jenner ile C.D.C binasında tanışan kafilemiz,şehirdeki onca kovalamacanın sonrasında güvenilir bir mekana ulaştıklarını düşünmüşlerdir.Eğer ki 2.sezon finalinde son sahnede gösterilen binaya sığınırlarsa,senaryo başa dönecek gibi.

Merak Edilenler;

-Andrea'nın ormanda sağ kalmasını sağlayan Pers büyücüsü kılıklı ilginç elemanın kim olduğu,doğaüstü absürt bir izlenim vermesine rağmen Rick önderliğindeki kafile ile yolunun kesişip kesişmeyeceği en önemli soru işaretlerinden.
Sorunun cevabı :

The Walking Dead'in dün akşam yayınlanan sezon finalinde,Andrea'yı ölümden kurtaran gizemli karakterin kimliği açığa çıktı. Bu karakteri canlandıracak kişinin de kim olduğu açıklandı. Şimdiye kadar çeşitli dizilerde bölüm oyunculuğu yapan, son olarak Treme'de yer alan Danai Jekesai Gurira'nın, The Walking Dead'in 3. sezonuna Michonne karakterini canlandırmak için düzenli olarak katıldığı duyuruldu.Yazının devamı sürprizbozan içermektedir..
Çizgi romanı takip edenlerin zaten bildiği üzere, Michonne karakterinin hikayede önemli bir yeri var. Michonne, bir samuray kılıcı olarak bilinen katanayı ustalıkla kullanabilen eski bir avukat ve bu özelliği sayesinde birçok kişinin hayatını kurtarıyor. Michonne'un yanında zincire bağlı dolaştırdığı zombiler, en yakın arkadaşı ve sevgilisi. Michonne, zombilerin kendisine saldırmalarını, kollarını ve çenelerini keserek engellemiş, ayrıca onları yanında dolaştırmak, diğer zombilerin ondan uzak durmasını sağlıyor..
The Walking Dead dün akşamki sezon finalinin ardından 16 bölümlük 3. sezonuyla, herhangi bir değişilik olmazsa 2012 kışında geri dönecek...[kaynak]
-Bölümün son sahnesinde kamp kurdukları ormanın hemen ilerisinde kaleyi andıran büyük bir yapı olması,kafilemizin eninde sonunda oraya sığınabileceğini gösteriyor.
-Bazı bölümlerde aylaklar tarafından ısırılmadan dönüşenleri görmüştük.Başlarda mantık hatası gibi gelen bu durum,sonrasında Jenner'ın Rick'in kulağına 1.sezon finalinde söylediği sözlerle mana kazanıyor.Yaşayan her insan enfeksiyona uğramış durumda ve birer taşıyıcı...

Bence 3.sezonda olması gerekenler;

-İlk sezondaki gibi aylaklarla istila edilmiş şehre dönüş konusunda ısrarlıyım.Kahramanlarımız en azından birkaç bölümü alışveriş merkezi vs gibi kapalı bir alanda geçirmeli.Zaten hali hazırda kamp muhabbetinden sıkılmaya başladım.
-Artık ordudan sinyaller görmeliyiz.Zira bazı bölümlerde bu hissi arttıran devriye helikopterlerini görmek mümkün.
-Başından beridir T-Dog'ın güneye gidelim fantezisi bir türlü dikkate alınmadı.Belki bu sefer o denenebilir.
-Shane meselesinin kapatılması ile büyük bir karın ağrısı sona erdi.Şimdi tek hedef hayatta kalabilmek olmalı.
-Senaryo daha çok Daryl üzerinden ilerlemeli.Glenn de aynı şekilde.(Glenn'in sadece eskiden pizza dağıtımda görevli olduğunu biliyoruz.)

2.sezon genel görünüm için buraya tıklayınız !

Yorum Gönder

4Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. Bakalım 16 bölümlü 3.sezonu iple çekiyorum..

    YanıtlaSil
  2. 3.sezon gelecektir ama belki final sezonu olabilir...

    YanıtlaSil
  3. 3. sezon ne zaman çıkıcak bir bilgin varmı?

    YanıtlaSil
  4. Henüz net bir şey yok.Ama pek çok sitede şu senaryo üzerinde durulmuş.
    3.sezon Ekim 2012 de başlayıp,2.sezonda olduğu gibi ilk 7-8 bölüm sonrasında sezon arasına girebilir.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!