Bloodwork (2011)

Fatih Varlık
0
Üniversiteden sıkı arkadaş olan Greg ve Rob,sömestr döneminde doyasıya eğlenebilecekleri gerçek bir tatil yapma amacındadırlar.İşin finans kısmında epey sorunlarla boğuşan kahramanlarımızın imdadına okul panosuna yapıştırılan ilgi çekici bir ilan yetişir.İlanda yeni piyasaya sürülecek olan bir alerji ilacının deneme aşaması için gönüllüler arandığından söz edilmektedir.Dahası cezbedici olan ondört gün süreceği söylenen deneyde katılımcılara günlük 225 dolar verileceğidir...
               Sömestr öncesinde 14 gün sürmesi planlanan ve sonrasında ellerine yaklaşık üç bin doların geçeği Rob-Greg ikilisi bu işin parçası olmayı kafalarına koyarlar.Zira normal şartlar altında kazanamayacakları parayı basitsedikleri ufak bir deneklik döneminin ardından edinecek olan ikilimiz vakit geçirmeden başvurularını yaparlar.Dr.Wilcox gözetiminde diğer deneklerle beraber korunaklı odalara yerleştirilen kahramanlarımız,öncesinde anlaştıkları gibi yeni piyasaya sürülecek olan alerji ilacının kendi üstlerinde denenmesine izin verirler.Bu sayede tamamen zararsız olduğu söylenen ilacı kullanarak sahibi olacakları parayla uzun süredir hayallerini süsleyen Avrupa tatiline de çıkabileceklerdir.
               İki haftalık deneklik sürecinin ilk günlerinde herhangi bir sorunla karşılaşmayan kahramanlarımız,ilacın bedenlerine uygulanması ile çeşitli tuhaflıklar yaşamaya başlarlar.Tipik halüsinasyonlar görmeye başlayan denekler ilacın bu tarz bir yan etkisi olduğu hususunda bilgilendirilmemiştir.Günler geçtikçe yemeklerinde böcekler,koridorlarda dolaşan tuhaf yaratıklar görmeye başlayan kahramanlarımız,nasıl bir bela ile karşı karşıya olduklarını anlamakta zorluk çekmeye başlamıştır.İlacın daha fazla kendisine uygulanmasına engel olmaya çabalayan Greg ise en yakın arkadaşı Rob'u da yanına alarak paradan vazgeçip bir an önce buradan kurtulmak istemektedir.Ancak tahmin edeceğiniz üzere bu karar Dr.Wilcox tarafından pek hoş karşılanmayacaktır...
                      İyi;Filmin özellikle ilk çeyreği ilgi çekici şekilde ilerliyor.Oyunculuk fena değil,kurgu sıkmadan ilerliyor.Bu filmi sevenler için Das Experiment (2001) ve  Pathology (2008) yapımları da önerebilirim.
   Kötü;İlk çeyreğin ardından yapım giderek vasatlaşıyor.Grup dinamikleri yetersiz,karakter tiplemeleri çok aşina tarzda.Bilindik klişe kurguya dönüşle beraber final de üç aşağı beş yukarı tahmin edebileceğiz cinsten.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!