Murder by Numbers (2002)

Fatih Varlık
0
Murder by Numbers (2002)
Her nasılsa gözden kaçırmış olduğum yapımlardan biri olan "Murder by Numbers" üst düzey oyuncuların yer aldığı,daha çok polisiye yönü baskın olsa da  etkileyici bir gerilim filmi.Yaşıtlarına göre oldukça zeki olan Richard ve Justin isimli iki lise öğrencisi,zekaları karşısında hafif kalan derslerden sıkılmış halde geleceklerini umursamazca planlar yapmaktadır.Kusursuz bir suç işleyerek tatmin olmayı planlayan kahramanlarımız,işleyecekleri cinayetin ardından kimsenin olayı çözemeyeceğinden emindir.İşte bu noktada cinayet masası tarafından davaya atanan  başına buyruk dedektif Cassie ise yetenekleri ile sezgilerini harmanlayarak gerçek suçluları bulmanın peşindedir.
Lisenin en popüler öğrencisi olan Richard görünürde Justin ile pek geçinemese de onun düşüncelerine saygı duymaktadır.Justin ise felsefeyle ilgilenen suç ve ceza konularında kendine has teorilere sahip çalışkan bir isimdir.Anlaşılacağı üzere karakter olarak pek yıldızları barışmasa da beraber planlar yapmaktan hoşlanan ikilimiz,uçurumun kenarında bulunan virane bir dağ evinde rastlantısal görünümlü suç işleyerek polis teşkilatı ile dalga geçme arzusundadırlar.Aylar öncesinden her şeyi planlayan kahramanlarımız en ufak detayı dahi düşünerek kusursuz olduğuna inandıkları kanlı eyleme girişirler.Her şey plana uygun ilerlemektedir,ancak teoriden pratiğe geçerken ufak bir hata dedektif Cassie'nin dikkatinden kaçmayacaktır...
Lise yıllarında büyük hezeyanlar yaşayan Cassie halen psikolojik destek almaktadır.Richard-Justin ikilisini görür görmez onlar hakkında negatif düşüncelere sahip olan kahramanımız,ortağı ile beraber olayın üzerine gitmektedir.Ancak çok geçmeden delillerin lehine olduğu bir şüphelinin göz altına alınması ile davanın peşini bırakan polisler,Cassie her ne kadar aksini iddia etse de onu hiçe saymaktadırlar.Bu noktada yalnız kalan kahramanımız olayın seyrini değiştirebilecek bulgulara ulaşır..


İyi;Kurgu ve oyunculuk gerçekten son derece başarılı.Polisiye yönü ağır basan izlemenizi tavsiye ettiğim etkileyici bir yapım.
Kötü;Biraz daha gerilim yüklü olabilirdi.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!