The Unborn (2009)

Fatih Varlık
0
The Unborn (2009)
''Bazı insanlar iki dünya arasında kalır.Özellikle ikizler aynadaki yansımalar gibi diğer dünyaya açılan kapılardır."
Üniversite öğrencisi olan Casey son zamanlarda çeşitli buhranlar yaşamaktadır.Psikolojisi alt üst olmuştur.Zira tuhaf hayaller görmekte,kötü bir şeyler olacağını hissetmektedir.Bu durumu Mark ile paylaşsa da depresyonda olabileceğini ve bunların yorgunluk belirtisi olduğu söylemleri içini rahatlamaya yetmemiştir.Başına gelenlerle annesinin çocuk yaşta kendisini terk etmesinin ve huzursuz dönemler geçirmesinin büyük etkisi olduğunu düşünen kahramanımız,annesinin içinde yer aldığı korku dolu kabuslar sonrasında tıbbi yardımın yanı sıra psikolojik yardım almayı da kabul eder.
Hastanede tedavi alarak giderek kötüleşen durumunun iyileşmesini uman Casey,gözündeki problemler sonrasında henüz adını dahi bilmediği bir ikiz kardeşi olabileceğini öğrenir.Soluğu hemen babasının yanında alan kahramanımız,doktorunun şüphelerinde haklı olduğunu anlar.Zira gerçekten de Casey'nin doğum sırasında ölen ikiz erkek kardeşi vardır.İkiz kardeşinin akıbetinin tam olarak öğrenmek için yola koyulan Casey,çok geçmeden tozlu raflarda kendi doğumuyla ilgili bilgilere ulaşır.Dahası notların arasında gizemli bir kadının da(Sofi Kozma) adı çizilmiştir.
Kendisine ancak Sofi Kozma'nın yardımcı olabileceğini düşünerek soluğu onun yanında alan Casey,ikiz kardeşinden bahsetmeye başlayınca şok bir tepki ile karşılaşır.Bayan Sofi adeta şeytan görmüşçesine irkilerek yalnız kalmak istediğini söylemektedir.Günler geçtikçe kabuslarının daha da gerçeğe yaklaşmaya başladığına,hatta dokunup hissedebileceği kadar somutlaştıklarına şahit olan kahramanımız en sonunda Bayan Sofi'nin yardım etmeyi  kabul etmesi ile nasıl bir belanın içerisinde olduğunu kavrar.Bunca zaman annesinden kendisini terk ettiği için nefret eden kahramanımız Dybbuk adı verilen şeytani bir varlığının ailesine,şimdi de kendisine musallat olduğunu anlar.(Dybbuk iki dünya arasında sıkışmış,cennete girmesi yasaklanan o nedenle yeni bir gövde bularak doğmak isteyen lanetlenmiş ruh...)İşlerin karışması ile ilahi destek almak için Sendak isimli bir ruh uzmanından yardım isteyen Casey,bakalım bu korkunç olaylara son verebilecek mi?
İyi;Seyirciyi yakalamayı başaran kurgusu ile korku severler için ilgi çekici bir alternatif olabilir.Şahsen bu tarz şeytani güç-kötü ruh temalı yapımların her daim dikkat çektiğini düşünenlerdenim. Kötü;Son bölümler biraz aceleye getirilmiş izlenimi veriyor.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!