The Box (2009)

Fatih Varlık
1
Hastamız Arlington James Steward'ın öldükten sonra dirildiği hastane personeli tarafından da doğrulandı.Hasta, 24 Temmuz sabahı yanık ünitesinden gizli bir mevkiye bırakıldı.Hasta, amacı bilinmeyen bir cihaz yaptı.Tasarımın özellikleri Mars projesi tarafından teyit edildi.(NSA Müdür Yardımcısı Martin Teague'ya)
Genç bir çift olan Norma-Arthur ikilisi rutin bir hayat süren sıradan insanlardır.Norma öğretmenlik yapmakta,eşi Arthur ise NASA'da çalışmaktadır.Bir de küçük çocukları vardır.Günün birinde evlerinin kapısına bırakılan kutuyu merakla incelemeye başlayan kahramanlarımız,kimin ne amaçla bunu gönderdiğini anlayamasalar da açmaya karar verirler.Kutunun üzerinde kırmızı bir düğme bulunmaktadır.Dahası hemen yanındaki notta eğer bu kırmızı noktaya basarlarsa bir milyon doların sahibi olacakları belirtilmiştir.Ancak işin bir de sevimsiz kısmı bulunmaktadır.Düğmeye basıldıktan sonra dünya üzerinde herhangi bir yerde tanımadıkları bir insan ölecektir...
Bir milyon dolar karşılığında her şey mübahtır diyerek ufak bir ahlak çatışmasının ardından kutudaki düğmeye basmayı kafasına koyan Norma-Arthur çifti,Steward Arlington isimli gizemli bir adamın kendileri ile temas kurması sonrasında giderek tedirgin olmaya başlarlar.Evet işin sonunda sorgusuz sualsiz paranın sahibi olacaklardır lakin hiç tanımadıklarının birinin öleceği fikri epey can sıkıcıdır.Ayrıca neden bu iş için kendilerinin seçildiği ve Steward Arlington ismi akıllarını kurcalamaya devam etmektedir.Zira tanımadığınız biriyle yapacağınız bir anlaşma son derece makul gözükse de sır perdesini araladığınızda ufak detaylar anlam kazanmaya başlayabilir...İnsan doğası,merak,para hırsı ve etik üzerine hoş bir önerme ile sonlanan bu yapımı izlemenizi tavsiye ediyorum.

İyi;Atmosfer başarılı,biraz yorucu bir film görüntüsünde olsa da farklı bir şeyler izlemek isteyenler için alternatif olabilir.
Kötü;Esasında fikir olarak başarılı olan bu yapımın hakkıyla yansıtılamaması ve finalin havada kalmış görüntüsü başlıca eksi yanlarını oluşturuyor.Tabii bunda Cameron Diaz'ın silik oyunculuğu başlıca sebep olsa gerek.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. Finalinin saçmalığıyla kendi kendini bitiren film...

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!