The Woman in Black (2012)

Fatih Varlık
0
The Woman in Black (2012)
Yakın zaman önce büyük bir acı yaşayarak oğlunun doğumu sırasında eşini kaybeden genç avukat Arthur,büyük yıkım yaşamaktadır.Özel hayatının yanı sıra iş hayatının da büyük çalkantılar yaşayan kahramanımız,iş verenleri tarafından kendisini ispatlaması için Londra dışındaki gizemli bir kasabaya gönderilir.Görev basittir uzun süre evvel terk edilmiş bir malikanenin satışı için gerekli belgeleri toplamalıdır.Lakin Arthur'u beklentilerinin oldukça dışında buhranlı günler beklemektedir.
Kasabaya ulaşan kahramanımız ahalinin tuhaf tavırlar sergilemesi ve daha ilk dakikadan istenmeyen adam ilan edilmesi ile büyük tedirgin yaşar.Zira kalacak yer dahi bulamayan Arthur batıl görüşlere sahip kasabalılar içerisinde sadece Bentley isimli zengin bir adamla yakınlık kurar.Bentley yıllar önce oğlunu kaydetmiş talihsiz biridir.Arthur'a yardım ederek satışını gerçekleştireceği eve götüren Bentley;ne olursa olsun rasyonel düşünceden uzaklaşmadan kasabalıların söylemlerine karşın mantıklı davranmasını ister.Şöyle ki satışı için uğraştığı evde yıllar öncesinde hor görülen,büyük acılar yaşayan siyahlar içerisinde bir kadının halen yaşadığını söylenmektedir.Dahası ne zaman ki siyahlar içerisindeki kadın ortaya çıkarsa,kasabalılardan birinin çocuğu gizemli  şekilde ölmektedir.
Evin hikayesini öğrendikten sonra bir an önce işini hallederek Londra'ya dönmenin planlarını yapan Arthur,metafizik olaylar yaşamaya başlar.Evde geçirdiği yalnız saatler sırasında bahsi geçen siyahlı kadını gören kahramanımız zaman kavramını yitirmeye başlar.Oğlunun cuma günü yanına geleceğini unutan Arthur,siyahlı kadının dehşet saçtığı kasabadan bakalım çok sevdiği oğlu ile beraber sağ salim çıkabilecek mi?


İyi;Atmosfer ve kostümler oldukça başarılı.Bu yapımı sevenler yine benzer tarzda olan The Awakening (2011) filmini de izleyebilirler...
Kötü;Klişe hayalet hikayelerinden biri olduğunu söyleyebilirim.Maalesef bu konuda yönetmen bizi şaşırtamıyor.Her ne kadar 2012'nin iddialı yapımları arasında olduğu söylense de bu sıfatı hak etmeyen vasat bir yapım olduğunu da ekleyeyim.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!